<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

(Saken oppdateres gjennom børsdagen)

Oslo Børs åpnet i rødt torsdag, men har nå snudd i grønt. 45 minutter etter handelen startet står hovedindeksen opp 0,27 prosent til 1.427,53.

Oljeprisen

Brent-oljen er torsdag ned 0,4 prosent til 83,28 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,1 prosent til 79,16 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat nordsjøolje omsatt for 84,12 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.

– Risk-off stemningen i de brede markedene har gitt noe nedadgående press på oljeprisen, som overskygger den større enn ventet nedgangen i amerikanske råoljelagre fra de nylige API-dataene, sier Yeap Jun Rong, markedsstrateg i IG, ifølge Reuters.

Det er bredt ventet at Opec+ vil opprettholde produksjonskuttene sine på sitt policymøte førstkommende søndag. Råvareanalytiker Will Sungchil Yun i SI Securities sier at en overraskelse fra Opec+ ikke kan utelukkes helt, og det kan drive prisene høyere på kort sikt, ifølge Bloomberg.

Oppkjøp

Scatec gjør et byks på børs i dag opp 11,5 prosent til 87,45 kroner. Det kommer som følge av en av Scatecs nærmeste konkurrenter, Brookfield, har vil kjøpe over halvparten av aksjene i fornybar energi-produsenten Neoen.

«Budet innebærer en estimert EV/EBITDA i 2024 på 16,8, som er 77 prosent over Scatecs multippel», skriver Carnegie-analytiker Eivind Garvik, som har en kjøpsanbefaling på Scatec med kursmål 100 kroner.

«De har mer eksponering mot utviklede markeder, men opererer også i fremvoksende markeder. De har ikke samme konstruksjonsforretningsmodell som Scatec, men de utvikler, bygger og eier sol- og vindprosjekter som genererer kontantstrømmer over 30 år og lengre», skriver Garvik i en oppdatering.

Bevegelser

Frontline -overskuddet endte på 180 millioner dollar i første kvartal. Analytikerne ventet seg 220 millioner. Likevel sender John Fredriksen hele overskuddet som utbytte til eierne. Aksjen falt i utgangspunktet 3,5 prosent fra start, men har nå snudd opp 0,9 prosent. 

SAS tapte 3,1 milliarder svenske kroner i andre kvartal. Aksjen nær krakket på børs fra start, men har dempet fallet til 12,4 prosent. 

BW LPG tjener fortsatt rått med penger, men rederiet nådde denne gangen ikke helt opp til rekordresultatet fra fjerde kvartal i fjor. Aksjen stiger kraftige 9,7 prosent. 

En annen aksje som ser ut som den gjør enorme bevegelser i dag er BerGenBio-aksjen. Den er ifølge Infront opp 9.900 prosent, men det kommer som følge av en planlagt aksjespleis der 100 gamle aksjer har blitt til én ny. I realiteten er aksjen ned 2 prosent. 

Schibsted-aksjen ser også ut som den krakker i dag og er ned 20,8 prosent til 291,60 kroner. Det kommer som følge av at aksjen i dag år eks. utbytte på 77 kroner aksjen. Morgan Stanley har også nedjustert kursmålet på Schibsted til 330 kroner, fra 407 kroner, ifølge Reuters.

Nel faller også tungt ned 5,2 prosent til 7,47 kroner etter flere uker med oppgang. 

Hexagon Composites mottar netto rundt 950 millioner kroner i kontanter ved fullføringen av salget av Hexagon Ragasco, som forventes å skje rundt 3. juni. Aksjen stiger 7,9 prosent på nyheten og er med det opp hele 70 prosent i mai. 

Lytix Biopharma fikk et resultat før skatt på minus 18 millioner kroner i første kvartal, mot minus 20 millioner i fjor. Omsetningen var 10,5 millioner kroner i perioden, mot null året før.

– Lytix modnes med to svært lovende kliniske studier som nærmer seg avgjørende fase II-resultater. I tillegg er vi veldig spente på myndighetsgodkjenningen av en ny studie på tidlige kreftpasienter som snart vil bli igangsatt ved Oslo universitetssykehus, Radiumhospitalet, sier adm. direktør Øystein Rekdal i Lytix Biopharma.

Aksjen stiger 5,5 prosent.