<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

God for 30 mrd.

Med en årslønn på 65.000 dollar, har OpenAIs konsernsjef Sam Altman investert i mer enn 400 selskaper og sitter på verdier som er verdt minst 2,8 milliarder dollar.

Publisert 3. juni
Oppdatert 3. juni
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 285 ord
INVESTOR: OpenAI-sjef Sam Altman har investert i over 400 selskaper, men ingen av dem er selskapet han selv leder.  Foto: Bloomberg

Sam Altman og hans venturefond har investert i mer enn 400 selskaper, har Wall Street Journal kommet frem til. 

Ifølge avisen er Altman en av Silicon Valleys mest produktive investorer, og han satt på verdier på minst 2,8 milliarder dollar, 29,4 milliarder kroner, ved årsskiftet. 

Stor i Reddit

Det er imidlertid ikke gjennom jobben i OpenAI han er blitt rik. Selskapet blir verdsatt til 86 milliarder dollar, men Altman har ingen eierandel der og har visstnok bare en årslønn 65.000 dollar.

Likevel regnet Bloomberg seg frem til i begynnelsen av mars at Altman satt på en nettoformue på 2 milliarder dollar. 

Hvor av mesteparten kommer fra hans investeringsportefølje, som inkluderer store selskaper som Reddit og Stripe. Han skal visstnok være blant de største aksjonærene i førstnevnte. 

Ifølge WSJ har Altman fått benytte seg av kreditt fra JPMorgan Chase, som gjør at han kan investere hundrevis av millioner dollar i startups. Og flere av oppstartsselskapene som Altman har investert i er også kunder hos OpenAI, noe som flere har påpekt at kan føre til interessekonflikter. 

Et nylig eksempel på dette er da OpenAI inngikk et partnerskap med Reddit, som fikk selskapets aksjer til å stige med mer enn 10 prosent og dermed økte verdien på Altmans andel i Reddit med 69 millioner dollar, som tilsvarer 725 millioner kroner.

Avviser konflikt

I et blogginnlegg om partnerskapet hevder OpenAI at Altman ikke var involvert i avtalen, som ble ledet av selskapets COO og godkjent av selskapets styre.

Altman har ikke ønsket å kommentere saken overfor WSJ, mens styreleder Bret Taylor  i OpenAi sier at Altman «konsekvent har fulgt retningslinjene og vært åpen om sine investeringer.»

– Sam er fullt fokusert på sin rolle som adm. direktør. Vi håndterer alle potensielle konflikter nøye og setter alltid OpenAI og vårt oppdrag først, sier Taylor.