<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Ryggstikking på sitt beste

Oljefondet stemmer igjen nei til Elon Musks enorme lønnspakke i Tesla, og høster krass kritikk fra småaksjonærer. Nå har Musk avfulgt Nicolai Tangen på X. 

Publisert 10. juni
Oppdatert 10. juni
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 368 ord
VIKTIG UKE: For Elon Musk, som på torsdag får vite om Tesla-aksjonærene godkjenner hans enorme lønnspakke. Foto: Bloomberg

På en generalforsamling torsdag denne uken skal Tesla-aksjonærene godkjenne, eventuelt vrake, toppsjef og gründer Elon Musks enorme lønnspakke – tidenes største for en amerikansk næringslivsleder hvis den blir vedtatt.

AVSKILTET: Oljefondets sjef Nicolai Tangen, følges ikke lenger av Elon Musk på X. Foto: Bloomberg

I helgen ble det kjent at Statens Pensjonsfond Utland (oljefondet), vil stemme nei til pakken som omfatter opsjoner for mer enn 303 millioner Tesla-aksjer – eller nesten 10 prosent av selskapet.

Dette falt ikke i god jord hos Musk. Verdens tredje rikeste ifølge Bloombergs milliardærindeks avfulgte søndag oljefondets sjef Nicolai Tangen på X, skriver Big Tech Alert på X ifølge Aftenposten. Big Tech Alert er en tjeneste som følger teknologitopper, og hvem disse følger på X.

Middag ryker?

Tangen, som var én av bare drøyt 600 brukere Musk fulgte på den sosiale medieplattformen han selv eier, ble «addet» tidlig i april i år etter at Musk gjestet oljefondsjefens podcast «In good company.» Derimot er Tangen fortsatt en av Tesla-sjefens rundt 187 millioner følgere på X.

I mai inviterte for øvrig Tangen Musk på middag, men det spørs om Musks oppmøte etter de siste dagers utvikling henger i en tynn tråd.

«Ikke kult», er iallfall Musks karakteristikk av oljefondets beslutning overfor kommentatoren Zerohedge på X.

Sier nei igjen

Musks opsjonsprogram ble opprinnelig godkjent på en generalforsamling i 2018. Mens over 70 prosent av Tesla-aksjonærene stemte for, var Oljefondet også den gang imot, påpeker Aftenposten.

Grunnen til at pakken skal stemmes på igjen, er at en domstol i Delaware kjente den ugyldig i januar . Musk har etter dette jobbet for å flytte registreringen av selskapet til Texas – der lovene i større grad åpner for store kompensasjonspakker til direktører.

500 milliarder

Verdien av opsjonene som står på spill for Musk har vært omtalt som 56 milliarder dollar, men ifølge avisen skal den nå være rundt 47 milliarder dollar, tilsvarende nærmere 500 milliarder norske kroner.

På X får oljefondets stemmegivning kraftig kritikk av flere småaksjonærer som støtter Musk.

«Norge leder an i verden når det gjelder å ta i bruk elbiler – takket være Tesla. Dette er ryggstikking på sitt beste», skriver én.