<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stemningen på Asia-børsene snur – venter på rentedom

Med unntak av i Hongkong, styrkes alle de største børsene i Asia tirsdag morgen.

Publisert 18. juni

Stemningen har de fleste stedene i Asia snudd onsdag.

I Japan stiger Nikkei 0,89 prosent, og den bredere Topix-indeksen er opp 0,58 prosent.

Shanghai Composite i Kina klatrer 0,36 prosent, mens Hang Seng i Hongkong er ned 0,18 prosent. Kospi i Sør-Korea styrkes 0,77 prosent.

I India er Nifty 50 opp 0,35 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia legger på seg 0,99 prosent, og Straits Times i Singapore stiger 0,16 prosent.

Rentedom

Investorene venter nå på rentedommen fra den australske sentralbanken (Reserve Bank of Australia).  Det er på forhånd ventet at styringsrenten i landet holdes uendret på 4,35 prosent, mens investorene vil følge nøye med på formuleringene i den pengepolitiske uttalelsen.

I en rapport skriver ING ifølge CNBC at «inflasjonen er generelt på vei i feil retning». Australias inflasjon steg til 3,8 prosent i april, opp fra et lavpunkt på 3,4 prosent i desember.

«Først og fremst trenger vi å se at den månedlige inflasjonen øker i et betydelig lavere tempo. Hvis ikke vil den svinge enda lenger ut av kurs i andre halvår», påpeker ING.