<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Dødsønske å shorte aksjer kun på basert på verdsettelse

Steve Eisman i Neuberger Berman Group er fremdeles stålbull på Nvidia. – Investeringscaset er intakt, sier han.

Publisert 25. juni
Oppdatert 25. juni
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 212 ord
BULL: Steve Eisman i Neuberger Berman Group er bull på Nvidia. FOTO: Bloomberg

En nedgang på 430 milliarder dollar i Nvidia-aksjen de seneste tre handelsdagene, med unntak av dagens oppgang, er ikke mer enn et blaff for Steve Eisman i Neuberger Berman Group.

– Hvis du ser på diagrammet, kan du knapt se korreksjonen. Jeg tror ikke det betyr noe, sa Eisman tirsdag i et intervju på Bloomberg Television.

Den erfarne porteføljeforvalteren ble kjent under finanskrisen i 2008, da han tjente milliarder på å vedde på boligkrakket i USA. Historien om Eisman (spilt av Steve Carell) ble portrettert i filmen «The Big Short», som vant flere Oscar-statuetter.

Eisman har en betydelig posisjon i brikkeprodusenten og betrakter det som en langsiktig investering som vil være relevant i årene som kommer.

– En av tingene jeg lærte fra min tid som hedgefondforvalter er at det er et dødsønske å shorte en aksje utelukkende basert på verdsettelsen, sa han og la til:

– Så lenge investeringscaset og historien er intakt – som den åpenbart er for Nvidia – vil historien fortsette. Jeg tenker ikke så mye på verdsettelsen av selskapet.

De seneste tre fulle handelsdagene tapte Nvidia mer i markedsverdi enn noe annet selskap har gjort i en tilsvarende periode tidligere. Dersom man måler fra toppen intradag torsdag, har over 500 milliarder dollar gått opp i røyk. Det er nesten hele verdien av Tesla.