<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Grønt på Wall Street: Nervøst før inflasjonstall

New York-børsen stengte akkurat i grønt i påvente av morgendagens inflasjonstall. 

Publisert 27. juni
Oppdatert 27. juni
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 317 ord
Bloomberg

Torsdag endte akkurat i grønt for de ledende indeksene på New York-børsen. I minuttene frem mot stengetid kl. 22 norsk tid vaket det mellom grønt og rødt, og gjennom ettermiddagshandelen så det ikke lyst ut. 

Likevel ender industritunge Dow Jones opp 0,09 prosent til 39.164,13 poeng. Brede S&P 500 endte opp 0,09 prosent til 5.482,93 poeng, og teknologiindeksen Nasdaq steg 0,30 prosent til 17.858,68 poeng.

Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 4,292 prosent. VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, falt 2,07 prosent til 12,29.

Bevegelser

Jeansmerket Levi Strauss falt 15,27 prosent etter å ha kommet med skuffende salgstall for kvartalet.

Dow-kjempen Walgreens Boots Alliance stupte 22,16 prosent etter å ha kuttet i helårsguidingen og for svakere resultat enn ventet i forrige kvartal.

Nvidia falt 1,91 prosent, og Micron falt 7,12 prosent. 

Amazon steg 2,19 prosent, og Microsoft steg 0,15 prosent. Tesla steg 0,53 prosent. 

Makro

Stemningen i markedet er nervøs i forkant av morgendagens kjerne–PCE, som er Federal Reserves, den amerikanske sentralbankens, foretrukne inflasjonsmål. Det er på forhånd ventet 0,1 prosent oppgang på månedsbasis, og 2,6 prosent oppgang på årsbasis, viser tall fra Trading Economics. 

Citi Economics deler denne prognosen, og tror dessuten at PCE-tallene for juni, som publiseres om nøyaktig én måned, vil vise det samme.

«Det vil gjøre Fed mer overbevist om at inflasjonen vender tilbake til 2 prosent», skriver USA-økonom Veronica Clark i en forhåndsomtale.

Den lenge ventede debatten mellom nåværende president Joe Biden og presidentutfordrer Donald Trump går kl. 03 natt til fredag norsk tid. 

Olje

President Biden har jobbet hardt for å tilfredsstille både amerikanske forbrukere og klimaaktivister, men energipolitikken hans har også bidratt til at USA har blitt verdens største oljeprodusent, skriver Marketwatch i en kommentar. 

Midt i presidentens innsats for å bekjempe klimaendringer har  USA fortsatt å produsere mer råolje enn noen annen nasjon, noensinne, i løpet av de siste seks årene på rad, ifølge Energy Information Administration.

Den amerikanske WTI-oljen steg 1,25 prosent til 81,92 dollar fatet. Nordsjøoljen Brent Spot steg 0,84 prosent til 85,25 dollar fatet.