<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

OpenAI og Microsoft: Saksøkt av stort mediehus

AI-giganten Microsoft er saksøkt i en føderal domstol, anklaget for å ha brukt og vist innhold uten tillatelse eller kompensasjon.

Publisert 27. juni
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 166 ord
Sam Altman, sjef for OpenAI Foto: Bloomberg

Torsdag ble det kjent at AI-giganten OpenAI og partner Microsoft er saksøkt i en føderal domstol av Center of Investigative Reporting (CIR). Det er en av USAs eldste ideelle nyhetsorganisasjoner, grunnlagt i 1977. 

I søksmålet, som ble levert i New York, anklager CIR OpenAI for å ha «kopiert, brukt, forkortet, og vist CIRs verdifulle innhold uten CIRs tillatelse eller autorisasjon, og uten noe kompensasjon til CIR», skriver CNBC. 

Chatboten til OpenAI, ChatGPT, saumfarer internett for å finne og bruke informasjon for å gi svar til det brukerne spør om. CNBC skriver at ChatGPT ofte bruker informasjon direkte fra nyhetsartikler. 

CIR hevder å verne om journalistikken og journalistikkens verk ved å gå til søksmål mot ChatGPT og Microsoft. 

I en pressemelding samme dag beskyldte Monica Bauerlein, adm. direktør i CIR, at de saksøker på grunnlag av gratispassasjer-problemet. 

– OpenAI og Microsoft begynte å suge opp historiene våre for å gjøre produktet sitt kraftigere, men de spurte aldri om tillatelse eller tilbød kompensasjon, i motsetning til andre organisasjoner som lisenserer materialet vårt, sa Bauerlein.