<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Cadeler: Vurderer å flytte til Storbritannia

Omregistreringen vil gjøre Cadeler lettere å markedsføre og vil oppmuntre til en bredere og mer diversifisert investorbase, fremgår det av børsmeldingen.

Publisert 28. juni
Oppdatert 28. juni

Danske Cadeler vurderer å flytte til Storbritannia. Etter sammenslåingen av Cadeler og Eneti som ble fullført desember i fjor, vurderer havvindselskapet en omregistrering av morselskapet til Storbritannia, fremgår det av en børsmelding fredag kveld. 

Ingen endelig beslutning er tatt ennå, men en eventuell omregistrering vil kunne skje i første halvdel av 2025. 

Flyttingen vil gjøre Cadeler lettere å markedsføre og vil oppmuntre til en bredere og mer diversifisert investorbase, står det videre i meldingen. 

Dette ettersom Storbritannias rettssystem, praksis for selskapsstyring og skatteregime, til sammen, er kjent for Cadeler-gruppens internasjonale investorbase. 

 I tillegg forventer Cadeler at omregistreringen vil støtte deres forretningsstrategi generelt, blant annet ved å legge til rette for en større fysisk tilstedeværelse av ledelsen i Storbritannia.