<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vil låne penger på nytt

EAM Solar vil låne fem millioner kroner fra aksjonærene. 

Publisert 1. juli
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 142 ord
TRENGER PENGER: Viktor E. Jakobsen tidligere Adm. direktør i EAM Solar og nå styreleder må se selskapet prøve å skaffe finansiering gjennom aksjonærlån.  Foto: Eivind Yggeseth

Etter å ha vært i en pågående rettsprosess i Italia over en lengre periode har EAM Solar slitt med å finansiere seg. Det siste forsøket innebærer å få et lån på fem millioner kroner fra aksjonærene og har Fearnley Securities kjører prosessen. Det skriver selskapet i en børsmelding mandag. 

Selskapet skriver at de ikke har fått nok tilslag og at de følgelig vil forlenge fristen med en uke til 8. juli. De ser seg også nødt til å redusere minte tegningsbeløpet til 50.000 kroner. 

Eierflukt

Selskapet prises nå til omtrent 62 millioner kroner på børsen og har falt kraftig samtidig som Stein Erik Hagen gjennom Canica har solgt seg ned fra 13 til 9 prosent eierandel. Hagen er ikke den eneste av de kjente aksjonærene som dumper aksjer. Sundt-familien har måkt ut samtlige aksjer etter å ha eid omtrent 5 prosent av selskapet ved årsskiftet.