<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nå er han rikere enn gamlesjefen

Steve Ballmer, eks-sjefen i Microsoft, er nå offisielt rikere enn Bill Gates, som grunnla selskapet for 49 år siden.

Publisert 3. juli
Oppdatert 3. juli
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 287 ord
RIKERE ENN SJEFEN: I januar 2000 fortalte Bill Gates (t.h.) at han ga seg som toppsjef i Microsoft og overlot stafettpinnen til Steve Ballmer. I dag er Ballmer ute av selskapet, mens Gates fortsatt er rådgiver til styret. Foto: NTB

I 1980, fem år etter at Microsoft så dagens lys i Albuquerque i New Mexico, ble Steve Ballmer den 30. ansatte i selskapet.

20 år senere ble han utnevnt som toppsjef i selskapet som Bill Gates grunnla sammen med kompisen Paul Allen.

Ballmer ledet selskapet i 14 år før han takket for seg og Satya Nadella (56) overtok som selskapets tredje toppsjef. 

Beholdt bonusaksjer

I årene Ballmer jobbet for Microsoft, fra vanlig ansatt og senere til leder, bygde 68-åringen seg opp en enorm aksjeposisjon i selskapet gjennom blant annet ulike bonusordninger.

Disse aksjene er i dag verdsatt for svimlende summer.

Hans gamle sjef Bill Gates (68) har donert mye av sin rikdom til stiftelser og veldedige formål, og han har gjennomgått en skilsmisse som har kostet flerfoldige milliarder dollar.

Dermed har Ballmer nå passert sin tidligere sjef på Bloombergs oversikt over verdens rikeste mennesker.

I en oppdatert oversikt publisert 1. juli er Ballmer nå nummer seks på listen over de 500 mest formuende på planeten, med en anslått rikdom på 157 milliarder dollar. Det er 10 milliarder mer enn for én måned siden.

Én plass under ham på oversikten finner man Bill Gates, som er god for omtrent det samme som sin tidligere ansatt i Microsoft, men det skiller noen hundre millioner dollar mellom dem.

Musk topper listen

Gates var i sin tid nummer én på oversikten i flere år, men nye selskaper som i dag er verdt mer enn Microsoft har ført til at andre har overtatt topposisjonen han en gang hadde.

Øverst troner for øyeblikket Elon Musk, med en estimert formue på 226 milliarder dollar.

De to andre pallplassene innehas av Jeff Bezos (219 milliarder), mannen bak Amazon, og Bernard Arnault (199 milliarder), styreleder i luksuskonsernet LVMH.