<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fjerner «absurd» forbud: – Det er ingen tid å kaste bort

Mandag talte Storbritannias nye finansminister for første gang til befolkningen. Nå skal det bygges 1,5 millioner nye boliger og vindmøller.

Publisert 8. juli
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 218 ord
BYGGMESTER: Storbritannias nye finansminister, Rachel Reeves (t.h.), mener de økonomiske forholdene i landet er lite å skryte av. Nå skal det bygges 1,5 millioner nye hjem. Reeves ble utpekt som finansminister i britenes nye regjering, ledet av den ferske statsministeren Keir Starmer (i midten). Reuters

– Jeg har gjentatte ganger advart om at den som vant valget ville arve de verste økonomiske omstendighetene siden andre verdenskrig. Det jeg har sett i løpet av de siste 72 timene bekrefter det.

Det sa Storbritannias ferske finansminister Rachel Reeves i hennes første tale som finansminister på mandag, ifølge CNBC.

Hun ble offentliggjort som landets neste finansminister av den nye statsministeren Keir Starmer på fredag. Hun er den første kvinnen til å ha embetet. I tillegg til å være skyggefinansminister har Reeves jobbet som økonom i Bank of England.

– Det finnes ikke steder hvor en avgjørende reform er mer nødvendig enn i planleggingssystemt vårt, sa Reeves.

Hun avslørte at hun har instruert Finansdepartementet om gi en vurdering av utgiftene som den nye Labour-regjeringen har arvet av de Konservative. Hun sikter mot å legge vurderingen frem for parlamentet før sommerpausen.

I talen mandag fokuserte hun på boligbygging og hvordan økonomien planlegges.

– Vi gjeninnfører obligatoriske mål for boligbygging, og i dag fjerner vi det absurde forbudet mot vindfarmer på land i England, sa Reeves, og fortsatte:

– Vi skal få Storbritannia til å bygge igjen. Vi skal på økonomien til å vokse igjen. Det er ingen tid å kaste bort.

I partiprogrammet til Labour har partiet blant annet lovet å bygge 1,5 millioner nye hjem.

Reeves er ventet å legge frem sitt første statsbudsjett til høsten.