<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Den økonomiske veksten er tiltet mot nedsiden

Christine Lagarde holder pressekonferanse etter rentebeslutningen – ser etter tegn på rentekutt i september.

Publisert 18. juli
Oppdatert 18. juli
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 151 ord
HOLDT RENTEN UENDRET: Christine Lagarde snakker på ECBs konferanse. Foto: Bloomberg.

Saken oppdateres.

Sentralbanksjef Christine Lagarde i ECB sier risikoen for den økonomiske veksten er tiltet mot nedsiden. Innkommende data tyder på at økonomien i euroområdet vokste i andre kvartal, men i et lavere tempo enn forrige kvartal, ifølge TDN Direkt.

I pressekonferansen sier Lagarde: «spørsmålet om hva vi skal gjøre i september er helt åpent.» Dagens beslutning om å holde rentene uendret var enstemmig i ECB-rådet.

Lite action i markedet

Markedets reaksjon på Lagardes pressekonferanse – i hvert fall foreløpig – tyder på at alle ønsker å bli ferdig med dette. På den ene siden, på den andre siden... konklusjonen er at i dag er en kjedelig dag, og septembermøtet er fortsatt åpent, skriver Bloomberg.

Ved spørsmål om utsiktene til høyere tollsatser i USA, sier Lagarde at det er et område der tjenestemenn «selvfølgelig vil være oppmerksomme på hvilke politiske beslutninger som tas av hvem som helst i fremtiden.»