<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Analytikere kutter i industrikjempe

Et av Norges største selskap skuffet stort tirsdag. Nå finner en rekke analytikere frem saksen og kutter i kursmålene. 

Publisert 24. juli 09:49
Oppdatert 24. juli 12:42
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 264 ord
KUTTER: Analytikerne nedjusterer kursmålet på industrigiganten.  Foto: Hydro/Marius Motrøen

Hydro presenterte tirsdag denne uken tall for andre kvartal, og aksjen ble sendt ned 4 prosent etter at selskapet skuffet på analytikernes estimater.

Nå har fire analytikere oppdatert regnearkene og presentert nye kursmål på aluminiumsgiganten. Den meste positive er Goldman Sachs-analytiker Matt Greene som opprettholder kjøpsanbefalingen, men nedjusterer kursmålet fra 94 til 92 kroner. 

Patrick Jones i JP Morgan opprettholder også kjøpsanbefalingen, men han nedjusterer kursmålet fra 88 til 83 kroner. Sist ut er Alan Spence i BNP Paribas som kutter kursmålet fra 72 til 68 kroner, og gjentar hold. Av analytikerne som dekker aksjen har 13 kjøp, åtte hold og én salg.

SEB-analytiker Magnus Rasmussen skriver i en ny analyse at han mener Hydro er blitt mer attraktiv på grunn av bedre risk/reward som følge av kursfallet. Han oppgraderer aksjen fra salg til hold, og kursmålet holdes på 65 kroner.

Yara presenterte gode tall for andre kvartal i forrige uke, og Berenberg-analytiker Aron Ceccarelli oppjusterer kursmålet fra 326 til 339 kroner, samtidig som holdanbefalingen gjentas. Analytikerne er avmålt til Yara, og av 25 analytikerne som dekker gjødselgiganten har ni kjøp, ti hold og seks salg.

Tietoevry, som ble til etter sammenslåingen av finske Tieto og norske Evry i 2019 og skapte en gigant innenfor IT-konsulenttjenester, har de seneste fem årene levert begredelig avkastning til aksjonærene, og har siden sammenslåingen kun levert 9 prosent avkastning totalt i hele perioden justert for utbytter.

Carnegie-analytiker Matti Riikonen ser ingen bedring i sikte for aksjen, har senket kursmålet på Tietoevry fra 22,2 til 21 euro. Samtidig opprettholder han holdanbefalingen. Totalt har seks analytikere kjøp, ni hold og én salg.