<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Svakere enn ventet fra betalingsgigant

For første gang siden 2020 leverte Visa resultater som lå under analytikernes forventninger.

Publisert 24. juli
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 244 ord
LA FREM TALL: Ryan McInerney, adm.direktør i Visa. Foto: Philip Pacheco

Visa hadde nettoinntekter på 8,9 milliarder dollar i tredje kvartal av regnskapsåret 2024. Til sammenligning hadde selskapet nettoinntekter på 8,1 milliarder i fjorårets tredje kvartal.

Analytikerne hadde på forhånd spådd nettoinntekter på 8,96 milliarder dollar, ifølge Bloomberg-konsensus. Dette er første gang selskapet har levert resultater som er lavere enn Wall Street-analytikernes inntjeningsestimater siden begynnelsen av 2020.

Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) var på 6,2 milliarder dollar, marginalt under analytikernes forventninger på 6,3 milliarder dollar.

Resultatet etter skatt kom inn på 4,87 milliarder dollar, opp fra 4,16 milliarder i samme periode foregående regnskapsår. 

Resultatet pr. aksje (EPS) landet på 2,42 dollar, i tråd med konsensus.

Feds innsats for å dempe inflasjonen har ført rentene til det høyeste nivået siden den globale finanskrisen i 2008, og dermed strukket budsjettene til lavinntekts-amerikanere, skriver Reuters.

«I USA holdt veksten i høyforbrukssegmentet seg stabil sammenlignet med tidligere kvartaler, men vi så en liten nedgang i lavforbrukssegmentet», sa Visas finansdirektør Chris Suh til analytikere.

Flere transaksjoner

Antall transaksjoner økte med 10 prosent til 59,3 milliarder dollar i løpet av kvartalet, sammenlignet med samme periode i fjor. Volumet på tvers av landegrensene steg med 14 prosent, drevet av høyere reiseetterspørsel. Totale behandlede transaksjoner steg med 10 prosent. 

«I løpet av kvartalet utvidet vi våre partnerskap med flere kunder over hele verden og kunngjorde flere nye innovasjoner som vil bidra til å drive fremtidens handel», skriver Visa-styreleder og adm. direktør Ryan McInerney i rapporten.

Visa-aksjen faller 3,1 prosent i etterhandelen etter fremleggelsen av resultatene.