Mandag dundret Tokyo-børsen ned voldsomme 12,4 prosent, og dro samtidig med seg en rekke av de andre børsene i regionen på nedturen. Tirsdag har imidlertid stemningen snudd.
Nikkei i Japan endte til slutt opp 10,23 prosent, mens den bredere Topix-indeksen steg 9,30 prosent.
– Ettersom omfanget av nedgangen i går viste seg å være mye større i Japan enn i Europa og USA, erkjenner nå markedsaktørene at den japanske korreksjonen var overdrevet, sier markedsstrateg i Invesco Asset Management, Tomo Kinoshita, til Bloomberg News.
USA-børsen endte mandag kraftig ned , men ikke på langt nær like voldsomt som fallet i Japan. Her hjemme ble Oslo Børs svekket 3,4 prosent.
Valutakrise
Japanske myndigheter har den siste måneden støttekjøpt 5,5 billioner yen i et forsøk på å redde kursen. Det tilsvarer 4,4 milliarder norske kroner. Den japanske valutaen var tidligere i sommer på sitt laveste nivå på 38 år, målt mot den amerikanske dollaren.
Onsdag i forrige uke hevet Bank of Japan (BoJ) styringsrenten til «omtrent 0,25», opp fra mellom 0 og 0,1 prosent, og rentenivået er nå det høyeste i landet siden finanskrisen i 2008.
Også fredagens jobbtall fra USA bekymret markedet. Sysselsettingen utenfor landbruket i USA – «non-farm payrolls» – økte med 114.000 stillinger i juli, viste den månedlige arbeidsmarkedsrapporten fra amerikanske statistikkmyndigheter. På forhånd var det ventet 175.000.
Arbeidsledighet-raten for juli steg også til 4,3 prosent, over forventingen på 4,1 prosent.
Blandet
Ellers i Asia var det blandet stemning. I Kina steg Shanghai Composite 0,23 prosent, mens Hang Seng i Hongkong endte ned 0,31 prosent.
Kospi i Sør-Korea ble styrket 3,30 prosent, Nifty 50 i India klatret 0,15 prosent, og Taiex i Taiwan endte opp 3,38 prosent.
Straits Times i Singapore falt 0,97 prosent, mens S&P/ASX 200-indeksen i Australia klatret 0,41 prosent.
Sentralbanken i Australia meldte tirsdag morgen at de holder styringsrenten uendret på 4,35 prosent. Det var akkurat som ventet.