<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Jeg skjønner ikke praten om resesjon

Robert Næss mener det ikke er overraskende om markedet får en rekyl etter børsraset. Han synes likevel amerikanske teknologiaksjer fortjente juling. All praten om resesjon forstår han lite av.

Publisert 6. aug.
Oppdatert 6. aug.
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 247 ord
SKJØNNER NEDGANGEN I TECH: – Det er ikke sånn at aksjene er blitt råbillige, sier Robert Næss om amerikanske teknologiaksjer. At markedet stiger igjen etter børsfallet mandag, mener han er lite mystisk. Foto: Iván Kverme

Etter gårsdagens børsfall ligger det an til at markedet får en rekyl tirsdag. I Japan stiger Tokyo-børsen over 10 prosent, mens amerikanske terminer indikerer at S&P 500 og Nasdaq vil åpne opp når den tid kommer.

På Oslo Børs løfter hovedindeksen seg med rett over 2 prosent i åpningsminuttene, etter å ha endt ned med 3,4 prosent mandag.

– Allerede i går ettermiddag var japanske aksjer i USA opp, så at det stiger i dag er sånn sett ikke mystisk. Men 9 prosent opp på Nikkei er hyggelig, og amerikanske terminer på S&P og Nasdaq er betydelig opp, sier Nordea-strateg Robert Næss.

Men Næss påpeker at aksjemarkedet i år har vært bedre enn normalt, og han mener at Nasdaq falt med veldig god grunn.

– Det er ikke sånn at aksjene er blitt råbillige. Nvidia handles fortsatt til 37 ganger årsinntjening. Det er ikke ekstremt, men det er mye. Jeg skjønner godt nedgangen i teknologiaksjer.

Det han ikke skjønner, er all praten om at vi skal inn i en resesjon.

– Selskapene tjener mer enn noensinne. Inntjeningsmessig er vi i et bullmarked, så det at man skal prise inn resesjon skjønner jeg ingenting av. 2023 var det beste året på inntjening globalt noensinne, og 2024 ligger an til å bli 9 prosent bedre.

Svake amerikanske arbeidsmarkedstall forrige uke fikk investorene til å fokusere på resesjonsindikatoren Sahms Rule. Indikatoren sier at dersom amerikansk arbeidsledighet har steget med 0,5 prosentpoeng fra bunnen de seneste tre månedene, går det mot nedgang i økonomien. Det fortsterket fallet i aksjemarkedet.