<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Argentina gir håp for Archer

Analytiker Kim André Uggedal i SEB tror Archer ligger an til en bedre inntjening i Argentina, men gjør en liten nedjustering av kursmålet.

Publisert 20. aug.
Oppdatert 20. aug.
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 192 ord
DEKKER ARCHER: SEB-analytiker Kim André Uggedal. Foto: Moment Studio

I en analyse fra SEB skriver analytiker Kim André Uggedal at sterk vekst i det britiske P&A-markedet og en mulig oppgang i Argentina støtter veksten for Archer, som allerede har en solid ordrebeholdning på 2,5 milliarder dollar. En bedring i Argentina kan muliggjøre et strategisk salg av selskapets landboringsvirksomhet, som ifølge Uggedal er priset til en begrenset verdi i dagens aksjekurs. Han opprettholder sin kjøpsanbefaling med et kursmål på 43 kroner, nedjustert fra 43,75 kroner.

Analysefakta

Aksje: Archer

Meglerhus: SEB

Anbefaling: Kjøp (Kjøp)

Kursmål: 43 (43,75)

Uggedal peker på flere lovende utviklinger i Argentina, inkludert den nye RIGI-loven som gir skatteinsentiver for olje- og gassinfrastrukturinvesteringer og for internasjonale operatører som importerer rigger for å møte økt etterspørsel i Vaca Muerta. Dette skal kunne forbedre Archers operative situasjon i landet og potensielt føre til et strategisk salg av landboringsdivisjonen. 

Videre oppjusterer Uggedal estimatene for driftsresultat før ned- og avskrivninger (ebitda) i 2025 og 2026 med henholdsvis 8 prosent og 12 prosent, basert på nylige oppkjøp som styrker Archers virksomhet, inkludert innen fornybar energi.

Oppsummeringen er laget av AI-verktøyet ChatGPT, og justert av Finansavisens journalister.