<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oppjusteres etter sterke tall

Analytiker Jeppe Baardseth i Arctic Securities mener resultatet i andre kvartal var bedre enn ventet, og hever kursmålet. 

Publisert 22. aug.
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 169 ord
LA FREM TALL: Konsernsjef Grethe Bergly i Multiconsult. Foto: Multiconsult

Multiconsult rapporterte et driftsresultat før ned- og avskrivninger på 186 millioner kroner for andre kvartal 2024, mot et selskapssammenstilt konsensusestimat på 161 millioner kroner.

I en analyse fra Arctic Securities skriver analytiker Jeppe Baardseth at resultatet var bedre enn ventet på grunn av sterkere omsetningsvekst enn antatt, drevet av en organisk omsetningsvekst på 11,4 prosent, hovedsakelig grunnet en høyere faktureringsrate.

Baardseth påpeker at selv om enkelte markedssegmenter opplever økt konkurranse, forventes Multiconsults diversifiserte portefølje å motvirke noe av denne effekten. Anbefalingen oppgraderes fra hold til kjøp, og kursmålet justeres opp til 195 kroner fra 170 kroner.

Analysefakta

Aksje: Multiconsult

Meglerhus: Arctic Securities

Anbefaling: Kjøp (Hold)

Kursmål: 195 (170)

Baardseth fremhever at selskapet har en sterk og diversifisert ordrereserve på 4,943 milliarder kroner ved utgangen av andre kvartal, som gir god inntektssynlighet for 2024-2026. Arkitektursegmentet viser tegn til bedring, noe som ofte ses som en tidlig indikator på fremtidig aktivitet.

Oppsummeringen er laget av AI-verktøyet ChatGPT, og justert av Finansavisens journalister.