<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljefondet investerer 10,6 milliarder

Oljefondet putter nå flere milliarder inn i dansk fornybarfond.

Publisert 10:12
Oppdatert 10:19
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 179 ord
INVESTERINGSDIREKTØR FOR EIENDOM OG INFRASTRUKTUR: Mie Holstad. Foto: NTB

Oljefondet har inngått en avtale med Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) om å investere 900 millioner euro, tilsvarende 10,6 milliarder kroner, i deres infrastrukturfond for fornybar energi, «CI V».

– Denne avtalen vil gi oss muligheten til å investere i utviklingsprosjekter innen fornybar energi, og investeringen er et godt tilskudd til porteføljen vi er i ferd med å bygge opp, sier Mie Holstad, investeringsdirektør for eiendom og infrastruktur i Norges Bank Investment Management (NBIM).

– Vi vil få flere investeringsmuligheter og eksponering mot andre deler av verdikjeden, samt mulighet til å fortsette å bygge kompetanse og erfaring med nye markeder og teknologier, påpeker hun.

Ifølge pressemeldingen vil CI V investere i fornybar energi med fokus på havvind, vind på land, solparker, strømnett og lagring, og fordeles jevnt på de tre regionene Nord-Amerika, Vest-Europa og utviklede land i Asia-Stillehavsregionen.

– Vi har jobbet lenge med å kartlegge investeringsrisiko og ikke-finansiell risiko og er fornøyde med valget av CIP som partner. CIP er en erfaren industriell partner med godt omdømme. Gjennomgangen har vist at CIP har skapt solid avkastning for investorer på en åpen og ansvarlig måte, sier Holstad.