<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Svært gunstig for aksjer

Mange er på ferie, samtidig som følelsesløse handler skjer i stor grad. Nvidia forventes å svinge 9,35 prosent ifølge opsjonsmarkedet.

Publisert 26. aug.

Scott Rubner i Goldman Sachs er ute med en oppdatering med tittelen «all-time high-overvåking».

Rubner sier at vi befinner oss i en svært gunstig 3-ukers periode for aksjer. Vinduet gjelder frem til 16. september.

Først og fremst: Mange er på ferie i USA, som betyr mindre likviditet enn vanlig. Samtidig estimeres det at 17 milliarder dollar vil brukes daglig denne uken til følelsesløse kjøp av aksjer fra algoritmer og bedrifter.

Sist fredag, under talen til Powell, ble det gitt «grønt lys til å øke gearing. Alle vender tilbake til markedet.»

«Jeg er bullish frem til 16. september. Det er når sesongmønstrene endrer seg.»

Store svingninger fra Nvidia

Resultatene kommer på onsdag. Opsjonsmarkedet venter at aksjekursen vil svinge 9,35 prosent, en endring tilsvarende rundt 298 milliarder dollar.

«Forventningene til Nvidia denne resultatsesongen er mye lavere enn i de siste kvartalene, gitt det fundamentale salget av teknologiaksjer,» skriver Rubner.

Posisjonering 

Goldmans beste/prime meglere forteller at informasjonsteknologi har blitt nettosolgt for fjerde uke på rad (13 av de siste 16). Prime-boken viser en -9,7 prosent undervekt i informasjonsteknologi.

Vektingen i S&P 500 viser at hvis du investerer 1 dollar i indeksen, vil 28 cent gå inn i de fem største selskapene, og 36 cent i de 10 største. «Vi stoler på megacaps.»

«Det har vært åtte uker på rad med innstrømninger til passive teknologifond fra målrettet dato/401k-rebalanseringsstrømmer fra retail-investorer, mens profesjonelle investorer solgte rallyet.»