<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Teknologikjempe suser til værs på Wall Street

Oracles kvartalspresentasjon blir godt mottatt på Wall Street. Aksjen stiger over ti prosent kort tid etter at handelen tok til.

Publisert 15:32
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 282 ord
RALLY: Oracle-sjef Larry Ellison ser aksjen stige markant etter selskapets kvartalspresentasjon. Foto: Bloomberg.

Et minutt etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen gått opp 0,5 prosent og står i 16.969,51 poeng, mens Dow Jones stiger 0,1 prosent til 40.848,14 poeng. S&P 500 stiger 0,4 prosent til 5.491,28 poeng.

«Det er viktig å merke seg at vi nå er inne i en periode av året (høstmånedene) som vanligvis er svakere og mer volatil enn andre perioder», skriver Roger Berntsen i en rapport fra Nordnet.

Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 3,70 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, faller 1,8 prosent til 19,11.

GameStop, som presenterer sine kvartalstall etter børsens stengetid, stiger 0,7 prosent i åpningsminuttene. Nvidia legger på seg 2,3 prosent.

Oracle

Oracle stiger hele 10,5 prosent etter at selskapet la frem tall som var bedre enn ventet. Teknologigiganten omsatte for 13,31 milliarder dollar og fikk et justert resultat på 1,39 dollar pr. aksje i årets første regnskapsmessige kvartal. Ifølge CNBC var det ventet en omsetning på 13,23 milliarder dollar og et resultat på 1,32 dollar pr. aksje.

For inneværende kvartal forventer Oracle-ledelsen en omsetningsvekst på 8-10 prosent. Her lå forventningene på ni prosent.

Harris vs. Trump

Klokken 03.00 natt til onsdag norsk tid møtes presidentkandidatene Kamala Harris og Donald Trump til sin første TV-sendte debatt i National Constitution Center i Philadelphia, Pennsylvania. Meningsmålinger inn mot debatten tegner bildet av et i praksis dødt løp.

«Markedet er igjen avventende inn mot den kommende presidentdebatten mellom Harris og Trump, og ikke minst morgendagens amerikanske inflasjonstall for august», skriver Handelsbanken i en oppdatering.

Den amerikanske sentimentindeksen fra National Federation of Independent Business endte på 91,2 poeng i august, ned fra 93,7 poeng i juli. Ifølge Trading Economics var det ventet en indeks på 93,6 poeng.