<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Donald Trump utløste rally i Trump Media-aksjen på fredag etter at han uttalte at han ikke har planer om å selge aksjene sine, skriver CNBC.

Neste uke utløper en lockup-avtale som gjelder for rundt 57 prosent av DJT-aksjene til Trump, men «jeg selger ikke,» sier den tidligere presidenten.

Aksjen bykset opp hele 25 prosent, men endte dagen opp 11,8 prosent til 17,97 dollar. Aksjen har derimot falt kraftig de siste månedene og er ned rundt 80 prosent fra en intradag-topp.

– Politiske grunner

Etter de voldsomme svingningene ble handelen i Trump-aksjen stoppet to ganger på fredag. Det fikk Trump til å reagere: «Hvorfor stopper NASDAQ handelen av DJT? Hvilken rett har de til å gjøre dette?» skrev Trump på Truth Social.

Videre skrev Trump: «Tar de [Nasdaq] ordre fra SEC, som av politiske grunner forsinker oss (...) og har skadet aksjen veldig.»

«Jeg kommer til å holde NASDAQ, og kanskje SEC, ansvarlig for det de gjør. Hvis de gjør det igjen, flytter vi aksjen til New York Stock Exchange,» skrev Trump.

Hele innlegget til Trump finner du her.