<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Europeisk resultatsesong – nesten halvparten har bommet

Resultatsesongen i Europa har ikke startet spesielt bra. «Aksjene i Eurosonen vil fortsette å henge etter USA», sier Mislav Matejka i JPMorgan.

Publisert 18. okt.
Oppdatert 18. okt.

Så langt i resultatsesongen har 15 selskaper i MSCI Europe-indeksen levert tall.

Nesten halvparten av selskapene har bommet, mens 27 prosent har overgått forventningene, ifølge Bloomberg. Noen nevneverdige misser er ASML , LVMH og Nestlé. Samtidig har det vært mange resultatvarsler i Europa sammenlignet med USA, ifølge Bloomberg. Spesielt den europeiske bilindustrien har hatt utfordringer:

«Skarpe prisreaksjoner fra resultatvarsler viser at dårlige nyheter ikke er priset inn», skrev BI-strategene Laurent Douillet og Kaidi Meng i et notat, ifølge Bloomberg.

Rekordforskjell

«Aksjene i Eurosonen vil fortsette å henge etter USA», skriver Mislav Matejka i JPMorgan, ifølge Bloomberg.

Samleindeksen Stoxx 600 omsettes til nesten 40 prosent verdsettelsesrabatt sammenlignet med den amerikanske ekvivalenten S&P 500, som ifølge Bloomberg er rekord. Sistnevnte har hatt mer enn tre ganger bedre utvikling i år, hvis man måler begge i dollar. 

«Dette er tydeligvis ikke det beste miljøet for europeiske aksjer», sier Francois Rimeu, strateg ved La Francaise Asset Management i Paris, til Bloomberg. «Det makroøkonomiske bakteppet i Europa er dårlig, og resultatutviklingen er langt fra det vi ser i USA.»

Citigroup har en indeks som måler endringer i inntjeningsestimater, «negativ i de fleste uker siden juni». Forventet resultatvekst for 2024 er nå 3 prosent, ned fra 6 prosent tidligere i år, skriver Bloomberg.