<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljefondet inn i Birkenstock

Norske oljekroner er på vei til verdens sandalføtter.

Publisert 2. okt. 2023
Oppdatert 2. okt. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 185 ord
PÅ NORSKE HENDER: Den opprinnelig tyske sandalprodusenten får trolig inn norske oljekroner. Foto: Dreamstime

Det norske Oljefondet og NBIM-sjef Nicolai Tangen skal være i ferd med å bevege seg over på gummisåler og ortopedisk fottøy.

Sko- og sandalprodusenten Birkenstock er i ferd med å hente inn opptil 1,6 milliarder dollar i forbindelse med sin børsintroduksjon på NYSE. Der skal Oljefondet ha signalisert vilje til å tegne seg for et betydelig beløp, ifølge Bloomberg.

300 mill. dollar

Sammen med T. Rowe Price Group og Durable Capital Partners LP skal Oljefondet ha signalisert vilje til å tegne seg for 300 millioner dollar, ifølge en børsmelding. Luksuskonsernet LMVH, som allerede er storeier i Birkenstock, skal være villig til å kjøpe for 325 millioner dollar.

Totalt legger selskapet ut 10,75 millioner nye aksjer til en kurs mellom 44 og 49 dollar.

Den nåværende største eieren, PE-firmaet L Catterton, ønsker å selge seg ned og tilbyr ytterligere 21,51 millioner aksjer til samme kurs.

Betaler gjeld

L Catterton og LMVH gikk inn i Birkenstock for drøyt to år siden, i en operasjon som priset Birkenstock til rundt 4 milliarder dollar.

Emisjonen skal gå til å redusere Birkenstocks gjeld.

Etter planen settes emisjonskursen 10. oktober, og handel begynner 11. oktober, ifølge lekkasjer Bloomberg refererer til.