<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

UBS, ur og Uber i nyhetene

UBS og Watches of Switzerland var blant tirsdagens børsvinnere, mens Uber fikk et kursfall på 3 prosent. Transportselskapets inntjening skuffet.

Publisert 7. nov. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 295 ord
KJØPE, IKKE KJØPE?: Armbåndsurkjeden Watches of Switzerland fikk et kursløft på 10 prosent tirsdag, etter å ha lagt frem ambisiøse målsetninger for de neste fem årene. Foto: Bloomberg

Det var litt fart i den sveitsiske banksektoren tirsdag. Storbanken UBS steg med rundt 2 prosent, etter å ha meldt om et driftsresultat på 844 millioner dollar, godt over analytikernes snittestimat. Tallet ekskluderte rundt 2 milliarder dollar i kostnader knyttet til sammenslåingen med Credit Suisse, som kollapset tidligere i år, og det rapporterte underskuddet på 785 millioner dollar var faktisk 341 millioner dollar verre enn ventet. Samlet sett var det likevel klart at UBS er i ferd med å få orden på de tidligere Credit Suisse-virksomhetene.

For Watches of Switzerland, som tross navnet er basert i England, ble oppturen på nesten 12 prosent. Forhandleren av dyre armbåndsur økte omsetningen med 3 prosent i første halvår og oppretthold sin «guiding» for hele året. Ledelsen har heller ingen tro på at inflasjon og økonomisk oppbremsing vil legge en demper på inntjeningsveksten. Tvert imot. Konsernet la tirsdag frem en plan som angivelig vil mer enn doble bunnlinjen innen 2028. Blant annet skal Watches of Switzerland begynne å selge brukte armbåndsur og luksussmykker.

Saudi Aramcos aksjekurs var derimot lite endret, selv om verdens største oljeprodusent meldte om et resultatall på 23 prosent. Nedturen skyldtes hovedsakelig lavere oljepriser. Av samme grunn har også andre energiganter, som ExxonMobil, BP og Chevron, meldt om langt lavere lønnsomhet i tredje kvartal. Det planlagte utbyttet på utrolige 29,4 milliarder dollar, som skal utbetales i fjerde kvartal, ble uansett opprettholdt.

Ved firetiden var selv Uber-kursen opp med rundt 1 prosent, til tross for at transportselskapets inntjening bommet grovt på konsensusestimatet. Inntektsveksten på 11 prosent overrasket imidlertid positivt. Toppsjefen tok et «glasset er halvfullt»-perspektiv og påpekte at både antallet bestillinger, turer og månedlige brukere økte betydelig. I tillegg tjener Uber nå penger, mens det for bare et år siden var snakk om et kvartalsvis underskudd på svimlende 1,2 milliarder dollar.