"TRADING - Strategi for å laste opp mye aksjer billig"

utkant
TRADIN 23.11.2011 kl 12:30 370

Her er de strategier som jeg ser er mye brukt på børsen:

- Sperre
- Intervallsenking
- Tre tick down intraday
- Multiple small inn, One big out

Skal forklare litt hva de forskjellige betyr, og også litt om hva man kan gjøre for å nøytralisere disse.

Sperre kjenner de aller fleste til. Det er å legge ut en stor blokk til salgs for å kjøpe under denne prisen. Blokkens størrelse er ofte såpass stor at om den skulle bli solgt på best så ville kursen falt dramatisk. Formålet med blokken er å skremme traderne til å selge seg ut før kursen eventuelt skulle falt. Ofte vil de som har lagt ut sperren trekke denne bort om de mister flere aksjer enn de får kjøpt så ikke vær redd for å kjøpe av en sperre.

For å unngå en sperres virkning så finnes det to metoder. En metode er å fylle ordreboken med kjøpsordre(lurt om man forventer kursøkning i aksjen innen rimelig tid og har nok penger). En annen metode er å la sperren stå alene(Flytt alle salgsordre over sperren og la alle andre salgsordre være såpass små at alle kan se at vi her snakker om en sperre)

Metode to er intervallsenking. Den er mye mer skjult og brukes ofte av shortere for å dekke seg inn igjen. Intervallsenking går ut på å kjøpe alle aksjer på ett intervall for så å legge disse ut igjen på samme intervall som man kjøpte på. Dette gjøres aller best i aksjer hvor det er lavt kjøpspress. Når man kjøper ett helt nivå går kursen gjerne litt opp. Og når man legger alt ut for salg igjen på samme nivå som man kjøpte på vil alle de som kjøpte ett nivå høyere opp skynde seg å selge seg ut ett nivå lenger ned. Tradere er livredd for å miste for stor del av kapitalen sin så de er de første til å kaste kortene. Ligger man da på kjøp på alle nivåene nedover så kan man kjøpe det som kommer ut for salg og legge det ett intervall høyere opp. På den måten bygger man opp en kraftig salgsside uten å selge og hindrer eventuelt andre selgere å få solgt lenger oppe. Blir kursen for lav og dette trigger for mange kjøpere så trekker man bare alle salgsordre lenger opp og gjentar dette på nytt igjen når ting har roet seg.

Denne metoden er vanskelig å oppdage og vanskelig å hindre. De som laster kan ikke tape penger på den og de får bygd opp en stor salgsside som virker negativ psykisk på traderne.

Den tredje metoden er tre tick down intraday. Den går ut på å stoppe intradagsrally gjennom å selge 3 ganger. Tradere som trader intradag kjøper som regel når man har 3 kjøp på rad i en aksje, og selger som regel når man har 3 salg i en aksje. Dette kan selvfølgelig misbrukes av de som skal laste i en aksje og det gjøres selvfølgelig. Man selger når kjøpspresset har avtatt litt. Selger man 3 ganger vil de som har kjøpt for å sitte opp til toppen ta gevinsten og selge. Kursen vil da stabilisere seg og falle ned litt og man kan da samle opp mest mulig av det som kommer ut da de fleste har løpt til for å være med på rallyet. Er rallyet over kaster de fleste traderne kortene fortest mulig for å få maks gevinst. Metoden er også fin å bruke på negative dager for å få det til å virke som om at flest mulig kaster kortene og selger seg ut.

Metoden er vanskelig å få øye på og effektiv. Fundamental+teknisk analyse av aksjene kan avsløre om rallyet er over og is i magen og fundamental analyse kan avsløre om verden er så ille på røde dager.

Den siste metoden er multiple small inn, one big out. Den går ut på å kjøpe via mange meglerhus mens man selger via ett meglerhus. Den vil få alarmklokkene til å ringe hos de fleste traderne da den ofte tar i bruk flere av de andre virkemidlene samtidig. Alle tradere vet at når noen store aksjonærer selger seg ut så bør man holde seg unna fordi man vet jo aldri når de er ferdige. Derfor selger man stort via ett meglerhus og kjøper det som kommer ut via flere meglerhus sånn at alle kjøp er småkjøp gjort av flere personer.

Metoden er veldig effektiv for å få lastet billig om den kombineres med de andre metodene skrevet om lenger opp.

Alle disse metodene er dødelig effektive på småaksjonærer som er livredde for å tape stort på børsen...
Arkivert
Dette er en arkivert tråd!