"IDEX - Vi har sterke patenter, og vi har få konkurrenter."

klodi
IDEX 19.08.2013 kl 17:42 2516

2013-08-19
Norske Idex én av fire leverandører i verden

Når Apple lanserer en Iphone med fingeravtrykksleser står norske Idex klar til å levere tilsvarende til konkurrentene.

Det er nå kjent at Apple etter all sannsynlighet vil lansere sin neste Iphone 10. september. Det er også sterke indikasjoner på at neste Iphone vil ha en integrert fingeravtrykksleser i Hjem-knappen. Apple kjøpte i fjor opp selskapet Authentec, som er spesialister på nettopp denne teknologien. Men også selskaper som LG og Samsung har antydet at de vil kunne lansere slik teknologi i sine egne produkter allerede i år.

Blant de fire selskapene i verden som kan levere slik teknologi finnes også norske Idex, som er notert på Oslo Børs.

– Vi kan bekrefte at vi er i samtaler med alle de andre store produsentene av smarttelefoner, og vi regner med at våre produkter vil være å finne i en, eller flere av de største produsentenes produkter i løpet av neste år, sier administrerende direktør Hemant Mardia i Idex.

Han peker på at Apples globale markedsandel innen smarttelefoner er 14 prosent, noe som betyr at Idex kan se etter kunder i de resterende 86 prosentene av smarttelefonmarkedet. Han kan ikke enda bekrefte hvilke av produsentene som er mest ideelle, eller mest aktuelle. Han tror imidlertid Idex vil være en ideell partner for smarttelefonprodusentene.

– Vi har sterke patenter, og vi har få konkurrenter. Derfor tror vi innværende år vil bli meget godt for selskapet, sier Mardia, og viser til en gjensidig lisensavtale med Apple som sikrer at ingen av selskapene skal gå til patentsøksmål mot den andre.

To av de viktigste bruksområdene for fingeravtrykk, som gjør at teknologien kan bli populær blant brukerne, er at man slipper å taste låsekode på telefonen hver gang man skal bruke den. I tillegg kan fingeravtrykk brukes til sikker identifisering i bank-apper og til betalingsløsninger.


http://www.securityworldhotel.com/NO/news.asp
Arkivert
Dette er en arkivert tråd!
Arkivert Til toppen