PCIB – FOLFIRINOX for bile duct cancer?

Snøffelen
PCIB 01.07.2018 kl 11:17 3565

Har fått med meg at den diskusjonen har dukket opp i kjølvannet av at Targovax måtte legge ned TG01 fordi FOLFIRINOX viste overlegen OS på resected pancreas cancer. For noen en bombe, og mange lurer derfor på om det samme kan skje med FOLFIRINOX for gallegangskreft?

Etter at meldingen kom fra Targovax, 11. juni så har jo PCIB-aksjen gått fra «stabilt over 50 kroner» og nedover», så det er jo en mulighet for at noen er blitt litt skvetne.

Mitt korte svar på det spørsmålet er «svært lite trolig», men jeg skal selvsagt forklare hvorfor jeg mener det.

1. For det første er det svært lite info om FOLFIRINOX på nettet, og det tyder på at det er et blindspor. Følgende link gir en oversikt over dagens situasjon på behandling av gallegangskreft, og verfiserer at lite finnes pt:

https://www.uptodate.com/contents/systemic-therapy-for-advanced-cholangiocarcinoma

Referanse 41 og 44 viser hva som er gjort for FOLFOX (oxaliplatin, 5-fluorouracil (5-FU), and leucovorin (LV)), det nærmeste vi kommer FOLFIRINOX-behandling (FOLFOX + Irinotecan)
(FOL= FOLinic acid (LV), F= 5FU, IRIN =Irinotecan, OX = oxaliplatin, altså FOL-F-IRIN-OX vs FOL-F-OX)

https://www.uptodate.com/contents/systemic-therapy-for-advanced-cholangiocarcinoma/abstract/41,44

Og FOLFOX viser ORR på 14% og 25%, på 2nd line versus 26% på GEMCIS, altså ikke overbevisende.

2. Studiet igangsatt med FOLFIRINOX på gallegangskreft (advanced og metstatic) vil ta «evig lang tid», og det er trolig den linken folk har klart å «spore opp» på clinical trials.

https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT02591030

Studiet startet i 2015 og planlagt fullført i 2023. Og i den sammenheng er det greit å merke seg et par saker. For det første tar ofte kliniske studier litt lenger tid en planlagt. For det andre er det ganske mange pasienter som skal innrulleres, 316 pasienter. For det tredje så utføres dette studiet kun i et land, og det er Frankrike. For det fjerde så er FOLFIRINOX et relativt tøft behandlingsopplegg, så det er en god del færre som vil kunne kvalifiseres til behandling sammenlignet med GEM eller GEMCIS
For det femte så tyder data så langt på at FOLFIRNOX trolig ikke er noe bedre en for eksempel GEMCIS, dagens SoC, noe som bringer oss over på neste punkt.
Arkivert
Dette er en arkivert tråd!
Arkivert Til toppen