REC: Game Over - «Den Siste Spiker’n i Kista»

Scatec
REC 02.07.2018 kl 08:17 1019

Game Over :

REC Silicon vil gjennomføre en nedbemanning av nesten 40 prosent av sin nåværende arbeidsstyrke ved Moses Lake-anlegget i Washington, går det frem av en børsmelding.

Nedbemanningen vil påvirke rundt 100 ansatte på tvers av selskapet, og er ifølge meldingen et direkte resultat av den pågående handelskonflikten mellom Kina og USA. Grunnet denne konflikten har selskapet ikke vært i stand til å entre sitt kritiske Kina-marked siden 2014.

Handelskonflikten har ifølge REC Silicon forårsaket gjentatte reduksjoner i USA-virksomheten, og selskapet har nå besluttet å redusere sin produksjon ved Moses Lake til rundt 25 prosent av total produksjonskapasitet. Beslutningen er en respons på den nevnte handelskonflikten og en redusert etterspørsel etter silisium.

- Dagens tiltak vil hjelpe selskapet med å opprettholde likviditet, evne til å møte finansielle forpliktelser og kapasiteten til å gjenoppta produksjon når tilgangen til kinesiske markeder er tilbake.

Etter dagens nedbemanning vil selskapet fortsatt sysselsette 400 personer ved sine anlegg i Moses Lake og Butte, Montana.
Arkivert
Dette er en arkivert tråd!
Arkivert Til toppen