Finansavisen:Thin Films analyse betalt av Davor

OZZY
THIN 05.07.2018 kl 23:53 2468

Thin Films sendte ut børs-melding med betalt analyse
FINANS: Thin Film Electronics sendte ut en børsmelding med en positiv selskaps-analyse, men informerte ikke i meldingen at ­analysen er kjøpt og betalt.
ANDERS PEDERSEN-BJERGAARD
Tirsdag kveld sendte Thin Film Electronics ut en børsmelding, der markedet ble informert om at Edison Investment Research hadde gjennopptatt analysedekningen av selskapet. I børsmeldingen var det vedlagt både en aksjeanalyse og video av adm. direktør Davor Sutija.
Men børsmeldingen ga ingen indikasjoner om at tjenesten var kjøpt og betalt av Thin Films. For å kunne se kundeforholdet mellom selskapet og Edison, måtte man ta frem lupen og se i «disclaimeren» nederst i den 16 sider lange analysen.
Der står det følgende: «Denne rapporten er blitt bestilt av Thin Film Electronics».
Kursrally
Aksjemarkedet likte tydeligvis oppdateringen og i løpet av første halvtime onsdag morgen spratt kursen opp nesten 20 prosent. Flere medier kastet seg på saken etter at TDN finans sendte ut følgende oppdatering:
«Edison Investment Research tar opp dekning på Thinfilm-aksjen med et kursmål på tre kroner per aksje, ifølge meglerhuset. Edison begrunner verdsettelsen med at Thinfilm vil kunne øke produksjonen av NFC-tags ettersom selskapets nye roll-to-roll produksjonsfasilitet vil være operasjonell fra 2019».
Ved børsslutt onsdag stengte kursen på 1,6 kroner, en oppgang på nesten 14 prosent. Volumet i aksjen var skyhøyt og i overkant av 8,5 millioner aksjer ble handlet. Til daglig pleier volumet å ligge på rundt 2 millioner aksjer.
Det er derfor nærliggende å tro at mange småsparere kastet seg rundt etter at analysen ble offentliggjort i media.
Ifølge finansdirektør Ole Ronny Thorsnes har Thin Film tidligere også hatt et kundeforhold med Edison og mener informasjonen var viktig for investorene.
– Hvis vi besitter informasjon som en rasjonell investor burde få vite, skal det børsmeldes. Vi vurderte det slik at en ny analyse var viktig å informere om. Investorene får selv vurdere hvordan informasjonen påvirker deres investeringsbeslutninger, sier han.
– Er det ikke litt suspekt å sende ut en børsmelding når dere har betalt for analysen og det ikke fremkommer av børsmeldingen?
– Vi har alltid vært åpne om at Edison er en betalt tjeneste og har informert markedet gjentatte ganger om kundeforholdet, gjennom presentasjoner fra vår adm. direktør, sier han.
– Dialogen med analytikeren i Edison er akkurat den samme som vi har med Arctic Securities og Carnegie. For mindre selskaper er det vanskeligere å få analysedekning fra meglerhusene.
Thorsnes påpeker også at alle Thins større aksjonærer er fullt klar over at selskapet har betalt Edisons for analysen.
Vanlig i Sverige
Kommunikasjonssjef Geir Harald Aase ved Oslo Børs mener at Thin Film ikke har gjort noe klanderverdig i forbindelse med børsmeldingen som ble sendt ut.
– Det som er viktig er at kundeforholdet fremkommer i analysen. Det finnes ingen regler som tilsier at kundeforhold må opplyses i selve børsmeldingen, sier Aase.
Videre forteller kommunikasjonssjefen at betalte analyser er blitt vanlig i Sverige og at det også er økende interesse for det i Norge.
– Har du et tall på hvor mange analyser som er blitt sendt ut gjennom børsmeldinger i år?
– Nei det har jeg ikke, sier han.
Nytt kurshopp
Torsdag morgen sendte Thin Film ut en ny børsmelding hvor det stod at selskapet har shippet over 5 millioner EAS-tagger i andre kvartal, samtidig som det ventes en betydelig økning i etterspørselen etter anti-tyveri-taggene i andre halvår.
Ifølge børsmeldingen opplever selskapet også fremgang på sin rullbaserte produksjonslinje for NFC-tags, og at det ikke er noen forsinkelser.
For andre dag på rad ble Thin-aksjen en av børsens vinnere, etter en oppgang på over 13 prosent. Siden børsslutt tirsdag har aksjen klatret nesten 30 prosent og er stadig nærmere kursmålet til Edison Investment Research.
Thin Film Electronics
Arkivert
Dette er en arkivert tråd!
Arkivert Til toppen