Dagens tema

 

Erna ikke lenger Norges statsminister

Change14
12.07.2018 kl 23:40 45

Professor advarer mot Ernas forslag: - Vil skape en innsynsfri sone i norsk forvaltning

Jusprofessor ut mot Erna-tweets: Risikerer en frisone der forvaltningen selv avgjør hva borgerne skal få innsyn i - uten å måtte oppgi noen saklig grunn, advarer han.

Statsminister Erna Solbergs e-post-kalender er åpen for innsyn i henhold til den norske offentlighetsloven. Det konkluderte Sivilombudsmannen med i februar, etter klage fra Dagbladet.

Statsministeren og hennes stab har fortsatt å publisere de hendelsene de selv ønsker offentlighet om på Regjeringen.no. Men alle andre kalenderposter som viser hvem statsministeren har hatt møter med og hva møtene handlet om, nekter hun å gi innsyn i.

Og nylig fremmet Regjeringen Solberg et forslag om å endre offentlighetsloven, slik at alle kalenderne til alle offentlig ansatte skal hemmeligholdes.

Statsministeren svarte både mandag og tirsdag personlig på spørsmål om saken via sin offisielle Twitter-konto.

Her er professorens dom
Dagbladet har lagt fram fem av tweetene Solbergs har kommet med i debatten for Jan Fridthjof Bernt, professor emeritus i offentlig rett ved Universitetet i Bergen.

Professoren regnes av mange som offentlighetslovens «grand old man», og har i en årrekke blitt brukt som en ekspert-kilde av media og andre i saker om offentlig rett og innsyn. Bernt skrev blant annet kommentarutgaven til offentlighetsloven med nå avdøde Venstre-politiker Harald Hove, som ledet lovutvalget bak den nye loven.

Slik kommenterer Bernt argumentene fra statsministeren:https://www.dagbladet.no/nyheter/professor-advarer-mot-ernas-forslag---vil-skape-en-innsynsfri-sone-i-norsk-forvaltning/70003694
Arkivert
Dette er en arkivert tråd!
Arkivert Til toppen