Olje

tuja
13.10.2019 kl 13:18 11402

https://www.dn.no/jus/italia/avelar/enovo/solselskap-far-ta-33-millioner-euro-i-beslag/2-1-99171

Får ta beslag på 33 mill. euro

EAM Solar har siden vært involvert i en rekke rettssaker samt en voldgiftssak i Italia. I tillegg innledet påtalemyndigheten i Milano en straffesak mot personene som sto bak svindelen. Denne domstolen har nå gitt EAM Solar rett til å ta beslag i midler verdt inntil 33 millioner euro, tilsvarende 314 millioner kroner, hos to sentralt ansatte i det sveitsiske selskapet.


Edit: Med en mcap på skarve 130mill kr, skal det ikke mye til fra kriminaldommen til å løfte aksjen betydelig. Bare midlene som er tatt i arrest tilsvarer 2,5 ganger kursen pr i dag. Og de har i tillegg hentet inn kapital og redusert gjelden betydelig gjennom salget av deler av solparkene.

"15 aug, 22:35:32
Eirik Helgaker
EAM Solar selger aksjer i datterselskap til lederne for å sikre drift

Investeringselskapet EAM Solar, som investerer i solenergi-prosjekter, melder torsdag kveld at de har solgt aksjene i datterselskapet EAM Solar Norway Holding til selskapet som drifter EAM Solar, Energeia AS.

EAM Solar er notert på Oslo Axess.

Selskapet har i lang tid vært i rettstvister som følge av sine anlegg i Italia, se sak under.

Energeia AS er både aksjeeier og "manager" av EAM Solar, heter det i meldingen.

EAM Solar skriver i børsmeldingen at de gjør dette for å sikre "rettstvistvirksomhet i overskuelig fremtid uten å nødvendiggjøre å skaffe ytterligere kapital".

Aksjene selges til lederne for 134 millioner kroner, for en totalverdi av eiendeler på 210 millioner kroner. De kjøper også en gjelden på 76 millioner kroner.

Aktivaene i EAM Solar Norway Holding AS er, gjennom datterselskaper, solkraft-anleggene: Varmo og Codroipo som er i Friuli i Italia."


Bare den delen mere enn forsvarer tilsvarer dagens mcap i kroner og øre. Nei, EAM har alle muligheter til å ta ett kvantesprang opp innen kort tid.

:)
Redigert 13.10.2019 kl 13:50

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.