Olje

MERLOT
20.10.2019 kl 14:22 3722

Aksjemarkedet var tydelig på vei oppover søndag. Investorer svarte lettet på nyheten om at det statlige oljeselskapet Saudi Aramco nettopp utsetter børsnoteringen.
Analytikere forventer at mange lokale investorer vil selge sine nåværende aksjer for å ha penger til Aramco-aksjer. På grunn av forsinkelsen steg den såkalte Tadawul All Share-indeksen i Riyadh med mer enn 2 prosent.

Det var tidligere forventet at Saudi Aramco siktet til en børsnotering i november, men det vil nå være desember eller januar tidligst. Utsettelsen sies å ha sammenheng med droneangrepet på noen oljeinstallasjoner forrige måned. Oljeselskapet vil berolige investorene med konsekvensene gjennom kvartalsvise tall.

Saudi Aramco vil først ønske å ta en 1 til 2 prosent rente på børsen i Riyadh og senere legge til en internasjonal notering. Verdivurderingen av Saudi Aramco bør utgjøre rundt 2000 milliarder dollar, noe som gjør gruppen umiddelbart til det mest verdifulle børsnoterte selskapet i verden.
https://www.lc.nl/economie/Beurs-Riyad-omhoog-na-uitstel-megabeursgang-24939801.html?harvest_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

...i såfall må de få oljeprisen opp.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.