Industri

AntonBerg
11.07.2018 kl 12:47 9070

Jeg skjønner ikke helt regnestykket til PAS der de havner på -17 MUSD i EBITDA. Det var et voldsomt underskudd. Men det er bare å vente så se hva fasiten blir, blir det -17 MUSD bør vi gå for nedleggelse av ML.


REC har primært 1 kunde som tar volumer. GET i Taiwan kuttet sin produksjon kraftig i lys av meldingen fra Kina på lik linje med alle andre aktører. Dermed stoppet kjøpene av polysilikon fra REC i Juni-måned helt opp. At GET går med redusert drift fremover og trenger mindre multi-Si gjør at REC da ikke ser grunnlag for å produsere 100 % av ML i overskuelig fremtid og dermed sa opp 105 ansatte pronto. I tillegg måtte REC som de øvrige produsentene også redusere sin egen produksjon ned til 25 %. Etter å ha sparket 100 av 280 ansatte er det lite sannsynlig at REC kan klare å produsere 100 % ved ML med bare 180 ansatte. På den andre siden kan REC produsere 50 % med 100x lønnskostnader spart. REC vil kjøre 25 % frem til markedet tar seg opp igjen.

RECs øvrige kunder vil også ha stanset alt innkjøp i juni. REC mistet dermed 1/3 av sitt salgsvolum pga full salgsstans i Juni. Dette rammer alle aktører i markedet. I Kina førte det til at Tier 2 og Tier 3-selskaper stanset sin produksjon og pøste ut med sin inventory av lavere kvaliteter til under kostpris. ASP i Kina stupte som følge av dette. Signaleffekten smittet over til Taiwan.

En ting er inntjening og marginer. En annen ting er risikoen ved at alt står og faller på om GET tar nok volumer en måned.
Redigert 11.07.2018 kl 12:55

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.