Industri

AntonBerg
11.07.2018 kl 13:34 9121

Topp 20 fortjener å tape innskuddet! Det er ingen på Topp 20 som er gode eiere vi ønsker oss på eiersiden og som kan ta selskapet fremover. Av Topp 20 så er minst 10 av eierne banker som utelukkende er opptatt av shorting og downtrading for å berike seg selv. Vi har JUM som uansett ikke har midler til å ta oss ut av sumpen og som kun bidrar til enda dårligere eierskap.

Bak hele shortandelen som er synlig og usynlig så står det Topp 20-aksjonærer som bevisst har lånt ut aksjene sine med den kunnskap om at det vil destruere aksjekursen på kort sikt. Faren selvfølgelig er at skaden blir så stor at man også destruerer aksjen på lang sikt - skyter seg selv i foten. I perioden 2012-2018 har REC-aksjen utelukkende handlet om å skyte seg selv i foten beyond repair. Det har ikke eksistert eiere som har tatt aktiv styring i selskapet og gjort de nødvendige grepene for å kutte kostnader enda raskere. Særlig finansieringen av selskapet har vært elendig styrt.

Om JUM gikk bort i morgen ville nok REC-aksjen fått et gedigent rally! Det sier sitt om hvordan vi betrakter hovedaksjonæren når vi ønsker å bli kvitt han og han driter i øvrige aksjonærer fordi han i likhet med bankene kun er opptatt av seg selv.

Om vi ser på småaksjonærene, så er en stor andel bittesmå tekniske tradere som ikke har aksjer av andre grunner enn at de skal gamble på kurssvingninger.

I sum står vi igjen med et eierskap hvor alle er egoister som forsøker å bedra hverandre for kortsiktige gevinster. Det er en kamp hvor alle er mot alle. Det er altså ikke et sterkt eierskap hvor aksjonærene står samlet for å styrke sine felles aksjonærverdier igjennom strategiske grep som styrker selskapet.

I game-theory så er dette som å trykke på selvdestruksjonsknappen. Man spiller et spill hvor 90 % vil tape fordi 10 % spiller med formål å destruere alt.
Redigert 11.07.2018 kl 13:41

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.