Industri

AntonBerg
11.07.2018 kl 15:11 8669

Sjeføkonom Andreassen: - Dette skjønner ikke Trump

................................

Jeg tror at Andreassen ikke skjønner Trump. Et problem som er felles for ganske mange økonomer og analytikere som bruker "common sense" på en person som er alt annet enn det.

Med Trump er det å ødelegge alle avtaler og relasjoner det mest sannsynlige utfallet. Da hjelper det lite å snakke om Trumps økonomiske forståelse og at børsene reagerer negativt på detaljer etterhvert som de blir lekket ut.

Trump innfører nå 10 % tariff på 200 mrd mot Kina som respons på at Kina innførte "gjensidig" tariff mot USA. Dette visste vi ville skje på forhånd! Nå vil Kina enten måtte svare med å ta tariff på alt de importerer fra USA - nøyaktig det Trump vil de skal gjøre - eller gå i motsatt retning og unnlate å innføre flere tariffer - det eneste alternativet hvor Trump faktisk taper sin strategi.

Skal Kina vinne handelskrigen må de unilateralt gi USA tilgang til det kinesiske markedet uten at de inngår noen avtale med Trump. For det er en avtale Trump har lyst å vifte med som sin seier og han er villig til å terminere all handel med Kina for å få arket. Jeg syns det er mer skremmende at markedet ikke forstår Trump og alltid reagerer for sent på noe de burde ha forutsett.
Redigert 11.07.2018 kl 15:11

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.