Dagens tema

MERLOT
31.10.2019 kl 07:39 389

Ved første vurdering skulle en tro at kursen på mange norske aksjer ville øke når valutaen blir svakere....
Men det er ikke det som skjer.
Mange utenlandske investorer trekker seg ut av oljerelaterte aksjer pga hetsen mot fossil energi, og mange selskap på børsen i oschlo blir skadelidene, også de som ikke er direkte oljerelaterte. Fordi oschlo børs er kjent som en oljebørs.

Dette kan en se om en sammenligner f.eks P/B forholdet i dag med det den var for 2 år siden. Flere aksjer har nå P/B på under 1......altså markedsprisen er under de bokførte verdiene, eller slakteverdien om selskapet skulle avvikles, all gjeld betales og eiendelene selges for hver seg til markedspris.
Viktig for norske selskaper å bli stemplet som grønne selvsagt, men så lenge mange utenlandske investorer skygger unna oschlo børs hjelper det lite.

Men skulle trenden snu, utenlandske investorer kommer tilbake, vil også den norske kronen styrke seg og selvsagt vil aksjeverdien på selskapene ikke bare følge etter, men antageligvis få en rekyl godt opp.

Får handelskrigen en løsning kan det medføre at tiltroen til kinesisk vekst kommer tilbake og dermed også at de vil ha behov for mer olje.....som vil gjøre børsen i oschlo populær igjen og de aller fleste aksjene få større oppmerksomhet blant utlendingene.

Og dette vil være gunstig også for de fornybare aksjene.......når oljeprisen stiger vil deres produkter bli mer konkurransedyktige mot fossil energi.

Slik at den beste medisin mot økende co2 er da vekst i den globale økonomien, som vil føre til stigende råvare- og oljepriser.
Dermed vil den fornybare energien bli mer omsettelig og co2-utslippene vil faktisk falle selv om forbruket av energi øker.
Redigert 31.10.2019 kl 07:40

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.