Sjømat ‑ fiskeri og oppdrett

aksjeguru2007
31.07.2018 kl 10:45 9873

LAKS:KEPLER CHEUVREUX OPPGRADERER FLERE SELSKAPER TIL KJØP
Oslo (TDN Direkt): Kepler Cheuvreux oppgraderer tirsdag sine anbefalinger på Marine Harvest, Lerøy Seafood, Norway Royal Salmon og Grieg Seafood til kjøp fra hold. I tillegg oppgraderes Salmar-aksjen til hold fra reduser.

Det sier analytiker Christian Olsen Nordby i Kepler Cheuvreux til TDN Direkt.

-Vi tar flere av lakseaksjene opp til kjøp. Vi har fortsatt Salmar på hold fordi vi synes den ser dyr ut, men ellers har vi et veldig positivt syn på sektoren, sier analytikeren.

Hovedfokuset i analysen er ifølge Olsen Nordby et attraktivt bilde på både kort og lang sikt.

-Det skyldes at tilbudet i markedet inn i 2019 ikke ser ut til å bli alt for høyt siden biomassen på 2018-generasjonen som er satt i sjøen ser ut til å holde seg ganske moderat på vekstsiden, noe som gjør at 2019 ser veldig sterkt ut, sier han.

Fra og med 2019 og fremover ser analytikeren regulatoriske forhold i Norge og Chile som trolig vil utelukke stor tilbudsvekst.

Videre har meglerhuset i analysen sett på landbasert oppdrett og hvilken effekt det kan få på tilbudet av laks, og kommet frem til at dette sannsynligvis ikke vil "knekke" tilbudssiden med det første.

-Og siden landbasert ligger så langt frem i tid så synes vi at forholdet mellom risiko og avkastning i laksesektoren er ganske attraktivt for øyeblikket, sier Olsen Nordby videre.

Den største nedsiderisikoen som trekkes frem i analysen er ifølge analytikeren valuta og muligheten for sterkere kronekurs.

-Den norske kronen kan selvfølgelig styrke seg, noe som ville vært negativt, men utover det synes vi det fundamentale i sektoren er veldig positivt, sier han avslutningsvis.

For øvrig fastholdes det henholdsvis anbefaling om reduser, hold og kjøp på Bakkafrost, Austevoll Seafood og Salmones Camanchaca.
Redigert 21.01.2021 kl 05:32

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.