Industri

høstlys
01.08.2018 kl 07:39 9659

GJØR KLAR - NÅ KOMMER KORREKSJONEN PÅ VERDENS BØRSER, SELFØLGELIG BLIR OGSÅ REC MED I DRAGSUGET:

- Trump vurderer enda høyere toll på kinesiske varer
AP Photo/Chris O'Meara
AP Photo/Chris O'Meara

annonse

Artikkel av: NTB
1. august 2018 - 06.09
Lest av
720

annonse


Tidligere denne måneden gjorde Trump alvor av truslene da han varslet en innføring av 10 prosent toll på en rekke kinesiske importvarer.

Tollen, som etter planen vil bli innført i september, kan nå øke til 25 prosent, opplyser kilder tett på president til blant andre Reuters, Washington Post og Bloomberg. Planen kan bli offentliggjort allerede onsdag.

En så voldsom forhøyelse vil kunne eskalere den betente handelskonflikten mellom USA og Kina. Trump-administrasjonen har allerede innført 25 prosent toll på kinesiske importvarer verdt 34 milliarder dollar, hvorpå Kina svarte med å innføre toll på amerikanske varer til en tilsvarende verdi.

I 2017 hadde USA et handelsunderskudd på 376 milliarder dollar med Kina. Trump har truet med å innføre toll på alle kinesiske varer, som i fjor tilsvarte en verdi på mer enn 500 milliarder dollar.

I skyggen av handelskrigen med Kina stemte Senatet i forrige uke for å redusere eller fjerne toll på brødristere, kjemikalier og om lag 1.660 andre varer produsert i utlandet. Nærmere halvparten av disse varene blir produsert i Kina.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.