Industri

nemi's
01.08.2018 kl 10:16 9417

... noe mer substans... Ja Sofa, det får'n da virkelig si . REC sier jo at kun tollfri eksport til Kina kan berge ML og REC's fortsatte produksjon av polysil til solindustrien fra USA. Det er et faktum!

Kineserne, med innflytelse også fra JV-partner, kunne ensidig ha gjeninnført PiT for REC, når som helst siden 2015. Tenk litt på det, om hvorfor det ikke skjer.

Ser at noen fabulerer om emisjon. Til hva da?? JV-partner betalte REC's utestående $169MUSD og ny equity interest skal vurderes i 2021. 100% avklart. TT sier det blir ingen emisjon, eller utvidelse av balansen. Så klart blir det ikke det, fordi REC kan ikke kjøre lav utnyttelse i ML med dagens cash cost > 15$/kg for FBR-produksjon. Da stenges heller ML. JUM kan ikke gå til vennegjengen sin og be om mer penger, og for å finansiere driftsunderskudd til produiksjon av polysil til solar - et produkt verden har overflod av. Diskusjon om rettet eller fortrinnsrettet emisjon er viss vass. REC-aksjonærene må håpe på at styret evner å finne ny eier til ML-anlegget , og som utvilsomt har store underliggende verdier til tross for avskrivingene. Og det underlige er at det kunne de ha arbeidet for siden PiT-closure, og også fundert ut fra at ML kun har hatt et fåtall wafer-kunder å selge til i Taiwan. Elendig risikostyring! Allerede i 2015, da REC solgte FBR i kvanta i Kina, skulle REC ha brukt sin markedesposisjon med FBR-A i Kina, til å (re)forhandle en JV-avtale med Yousergroup der REC kaptialbidrag ble avregnet mot eierandeler i ML for JV-partner (for tollfri reeksport til Kina).

Alle driter i REC. Nå er Trump absolutt eneste håpet, i følge REC's egne meldinger. Trump - mannen REC's styreformann sier er en galning i intervju med E24. Her kan vi snakke om totalhavari hos den fjerne, norsk styrte ledelsen. En jævla mad-story, det hele.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.