Olje

bæærnt
IOX 07.08.2018 kl 14:19 14325

Endret: 08.08.2018 - det var nødvendig å ta frem flere detaljer fra Q1

Forutsatt at det ikke ligger noen store overraskelser i Q2 som snart slippes så kan vi antakelig forvente at selskapet har en positiv kontantstrøm før CAPEX på minimum MUSD 3 i denne perioden.

I Q1-rapporten øker PPE&E med 2,1 som følge av oppgjør til SLS, og fullt oppgjør for SLS sin deltakelse på Vikingo forventes å være gjort opp innen Q3 - eller innen utløpet av Q3 (uttrykket som brukes er "by Q3"). Kostnaden pr brønn i avtalen med SLS har tidligere vært diskutert på HO med ulike estimat, men nå vet vi i det minste at SLS sin andel er mer enn MUSD 2,1 og at det gjenstår en forpliktelse i Q2/Q3 som nedenfor er anslått til MUSD 2.

Lån på MUSD 2,1 til Banco de Occidente forfaller til betaling med to terminer i 2018. Det første forfallet var i mai (anslagsvis MUSD 1). Det neste og siste forfallet er i desember.

Om vi videre forutsetter at det er full stopp i prod fra Vikingo i Q3 frem til oppstart av nytt boreprogram primo Q4 kan selskapets kontantstrøm bli noe i nærheten av dette (fortsatt før CAPEX i Q2 og Q3) i MUSD:

+ Opening balance Q2 1,9
+ Cash from operations Q2 3,0
- PP&E SLS repayment Q2 1
- Repayment bank loan Q2 1
+ Cash from operations Q3 1,0
- PP&E SLS repayment Q3 1
- Interest bond Q3 -1,1
+ Change Working capital 1
= Closing balance Q3 2,8

Selskapet må altså svi av mer enn totalt MUSD 2,8 i CAPEX (inklusiv evt uforutsette poster) i Q2 og Q3 før kassen går tom primo Q4. Det ble til orientering brukt MUSD 0,6 på CAPEX i Q1 i tillegg til betalingen til SLS, så det er vel ingen tvil om at vi beveger oss inn et område der det er lite slingringsmonn for å trå feil selv om vi ikke vet hva konsekvensen av stopp og work over på Vikingo kan bli i økonomiske termer.

Betyr dette at vi må vurdere hva som kommer først; emisjon eller borestart ?

For min egen del så synes det nå som lite sannsynlig at selskapet vil melde om ny boring uten at ny langsiktig finansiering er på plass. Selskapet kan sikkert finne løsninger som kan bedre likviditeten på kort sikt. F.eks ved avtale om forhåndssalg til BP/Vitol eller andre som selskapet har gjort tidligere, eller å skyve på andre forpliktelser frem i tid, men det vil uansett ikke være optimale eller gode løsninger på sikt.

Dersom selskapet virkelig skal revitaliseres med oppstart av ny boring så er det etter min vurdering nå nødvendig at en ny industriell eier trer frem fra skyggenes dal og legger de siste brikkene i puslespillet IOX. Vedtaket er allerede gjort av selskapets GF, og styret har de nødvendige fullmakter.
Redigert 08.08.2018 kl 08:35

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.