Shipping

laser
19.12.2019 kl 11:15 3430

Tenker dette er kortvarig kombo av store eldre VLOC som sikrer seg siste ordrer - er nedbetalt og dagens priser representerer solide overskudd såfremt de klarer å levere før IMO 2020 håndheves og forestående jul og kinesisk nyttår med sesongmessig svekkelse. Blir nok også påvirket av handelskrigen USA-Kina der partene ennå ikke har underskrevet Fase 1 og der Kina nok drar på formalisering for å se om de klarer å dra nytte av presset Trump er under.
Men alt dette er sesongvariasjon. Ganske sikkert kommer Fase 1 avtalen til å bli underskrevet med økt handel og sjøtransport som konsekvens. Vi vet at IMO 2020 håndheves fra mars. Vi vet at bunkersprisene heves for standardbunkers og det kan bli vanskelige leveringsforhold for bunkers noe som nyttiggjør Trafigura-avtalen Gogl og Frontline har inngått. Vi vet at Kina er avhengig av kull og at råvarebeholdningen av jernmalm er lavere enn på lenge. Kinesisk jernmalm er sterkt forurenset så for å redusere forurensningen må høyverdig malm importeres. Det er ikke noe valg - luftforurensningen i Kina er til tider kritisk høy. Samtidig må produksjonen gå for å dekke behovene i forbindelse med infrastruktur og bygge Kina som økonomisk stormakt. Reduserer de veksten for mye kommer kostnadsproblemene selv til dem.
Gogl handles med solid rabatt i forhold til bokførte verdier. Mener at ved inngangen til 2019 så lå bokførte verdier på noe over 90/aksjen og særlig i lys av andre halvår er denne forsterket. Gogl har en snittalder på Capesize på 5,8 år og en burnrate 13800 dollar, er langsiktig finansiert til gunstige rente og avdragsvilkår.
Ser oftere og oftere at kursen lander høyere i USA enn Norge og at Norge justerer kursen ned. Per i dag representerer Gogl svært god avkastning i form av utbytte i forhold til pris. Med Trump ved roret kommer amerikanske renter til å være lave lenge for å drive økonomien. Dette vil gjøre gode utbytteaksjer attraktive. Info innhentet av Yahoo fra analytikere beregner snitt overskudd per aksje 2020 for Gogl til Usd 1,11, høyeste til usd 2,01/ lavest 0,54. Mao rikelig utbytterom uansett.
Med ny CEO som er litt selgende, bevisst strategi på bruk av overskuddet og balanserte rater vil det komme en ketchup- effekt kursmessig.
Redigert 19.12.2019 kl 11:18

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.