Olje

Lorden
NEL 10.08.2018 kl 10:15 5175

Fakta:
Nikola plans to build more than 700 giga elektrolyse/hydrogen stations by 2028

Vi snakker et snitt på 70 gigastasjoner årlig levert fra Nel.

Mitt anslag er at 1 stk giga stasjon koster ca kr 350 millioner i fakturapris x 700 stasjoner er kr 245 milliarder kroner for 700 stasjoner. Dette gir Nel en omsetningsvekst på + kr 2.45 milliarder i året - hvert år de neste 10 årene.

Hvorfor har ikke markedet forstått den himmelske omsetningsveksten til Nel? Husk at dette er en omsetningsvekst fra kun en gigakunde: Nikola Motors Inc.

Vi får vel nå vite nøyaktige tall fra Løkke/Nel på denne kontrakten. Nel fikk ikke ikke lov av Nikola til gi ut tallene på 28 stasjoners kontrakten da Nikola var i ferd med hente inn kr 1 milliard + de hentet inn obligasjoner som er fulltegnet på kr 2 milliarder. Men nå tror jeg at Nel kan frigi ca kontraktsum. + at Nel nå kan få ytterliger kontraktspåfyll fra Nikola denne mnd, da Nel har besluttet å øke sin produksjon betydelig på Notodden.
Jeg understreker at tallene er mine beregninger og ingen vet nøyaktige tall før Nel kan informere markedet om de nøyaktige tall. Jeg legger til også at serviceavtale og vedlikehold er tillegg på denne gigakontrakten. Så det kan innebære noen titalls millioner i tillegg hvert år.

Kontrakten på flere milliarder kroner er med god margin den største kontrakten for elektrolysører og fyllestasjoner noensinne, slår konsernsjef Jon André Løkke fast.

Early in May, Nikola announced that Anheuser-Busch has placed an order for up to
800 Hydrogen-Electric Powered Semi-Trucks. To support the Anheuser-Busch fleet
of trucks, Nikola and Nel would need to deploy around 28 stations.
This order volume alone will have a revenue potential for Nel of more than USD 500 million.

Dette var den føste kontrakten på 28 stasjoner: NEL skal i første omgang levere 448 elektrolysører, det vil si produksjonsutstyret for grønt hydrogen, og 56 tilhørende fyllestasjoner fra 2020 til den amerikanske lastebilprodusenten.

I perioden 2020 til 2024 vil avtalen gi NEL inntekter på 8,2 milliarder kroner i første omgang på 16 stk giga elektrolyse/hydrogestajoner, skriver Meyer i oppdateringen.
Samtidig vil NELs kostnader kunne kuttes med 40 prosent når fabrikken på Notodden skal bygges ut for å håndtere kjempeordren. Notodden-anlegget skal etter planen øke kapasiteten fra dagens 40 megawatt (MW) i året, til 340 MW.
Videre viser analytikeren til at NEL trolig er godt posisjonert med tanke på å signere avtaler utover 56 fyllestasjoner, siden Nikola har som målsetting å bygge 700 stasjoner i USA.

Norne Sequrities har lenge anbefalt kjøp av Nel.
Det er ingen hemmelighet at Norne Securities er bull på Nel, og har vært det lenge.

Nå høyner meglerhuset kursmålet på aksjen fra fem til seks kroner.
Norne med ny Nel-anbefaling
- Nel signerte sin første milliardkontrakt i dollar samtidig som USA truer alle land med en handelskrig. Selskapet vil trolig fortsette å vinne store kontrakter for elektrolysører og fyllestasjoner, fordi deres modulbaserte løsninger er i en egen divisjon på kostnader og prising, skriver sjefanalytiker Karl Johan Molnes og analytiker Tomas Skeivys i en analyse Hegnar.no har fått tilgang til.

At flere industrikonkurrenter fokuserer på hydrogen tjener Nels sak, mener Norne-analytiker Karl Johan Molnes som har hatt stor tro på selskapet over en lang periode.
Denne gangen skriver Molnes at tyske Thyssen Krupp øker satsingen på hydrogen, men at selskapet trolig ikke vil satse på dette utenfor Tyskland.
Dette mener analytikeren er gode nyheter - at store aktører satser på hydrogen, men holder den lokal gjør at Nel kan fortsette å ta internasjonale kontrakter i fred og ro.
Meglerhuset holder kjøpsanbefalingen og kursmålet på seks kroner som ble hevet fra fem kroner i begynnelsen av juli

23.juli 2018: Twitter: Trevor Milton on Twitter
“Some big news coming for @nikolamotor in the following few weeks. Keep an eye out!”

23-juli 2018 Twitter: Trevor Milton on Twitter
“Unveiling date for pre-production unit... Ride and drives.. New partners...Supply Chains..(dette omhandler Nel Hydrogen/Nel ASA og er meget positive nyheter). Investment rounds closing.. It's going to be a big announcement. Stay tuned! #oneclearwinner #emissionsgameover”

Da er NEL-presentasjonen tilgjengelig:
Analytiker Mikkel Nyholt i Carnegie som moderator.
https://www.facebook.com/AXExposure/videos/494371167683903
Redigert 12.08.2018 kl 18:07

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.