Gull og gruve

nopetter
12.08.2018 kl 12:40 4188

Til dere som sliter med forståelsen bak Blockchain teknologien her er en oppdatering av hva dette er. Dette brukes nå I mange segmenter sånn som i kryptovaluta og i tokens. Husk at de begynte med denne teknologien kun for 9,5 år siden.

Den nye teknologien gjorde det plutselig mulig å overføre digitale eiendeler uten at eksempelvis en bank eller en annen finansinstitusjon som et meglerhus måtte verifisere transaksjonen.

– Blockchain er en liste som inneholder alle transaksjoner som er gjort innenfor systemet. Det spesielle er at listen ikke lagres et sted, men over hele verden i helt identiske kopier i noe som kalles for noder.

Hver transaksjon knyttes til en «block», hvor den siste blir lagt fremst i rekken. Dette danner en kjede av blocker, altså «blockchain». På denne måten er listen låst og alltid lik. Hver gang det legges til en ny block, blir lenken synkront delt med alle medlemmene av nettverket.

– Blockchain handler om å bygge et system som er så sikkert at det ikke lenger vil trenges store selskaper som garantister. Man vil simpelthen kunne stole på hvem som helst. Alle teknologier har svakheter og kan hackes men i de store Blockchain systemene så er det som å angripe en uendelig stor løk der man må hacke alle lagene i "løken" samtidig over hele verden.
Redigert 12.08.2018 kl 12:52

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.