Olje

Lorden
17.08.2018 kl 08:04 4818

Hydrogen - revolusjonen kommer også for langtransport.
Norske myndigheter og Enova fokuserer i dag i stor grad på maritim hydrogensatsing. Norge har her en stor industri som kan ta utviklingsrollen og eksportere norske produkter.
Denne satsingen er ambisiøs, viktig og riktig, men det nødvendig med en like ambisiøs plan for tungtransport på land. Norsk Hydrogenforum, Greenstat og Greensight presenterer en ambisiøs visjon for en storskala innfasing av hydrogen til tung- og nyttetransporten.
Hydrogen er helt avgjørende for at vi skal lykkes med utslippsfri tungtransport i Norge. Mangelfullt fokus «på land» kan holde Norge tilbake og ikke nå de ekstremt ambisiøse NTP-miljømålene for CO2-reduksjoner fra nytte- og veitransporten.
Vi risikerer også å ikke dra nytte av og støtte oppunder nasjonal ekspertise som allerede leverer viktige bidrag til de fundamentale omveltningene som for tiden skjer rundt om i verden knyttet til introduksjon av hydrogen til nytte- og tungtransport. Blant annet skal norske NEL Hydrogen levere hydrogenstasjoner til et lastebilnettverk i USA for et tosifret antall milliarder kroner.

Lorden ber alle aksjonærer og investorer i Nel om å lese denne setningen en gang til: Blant annet skal norske NEL Hydrogen levere hydrogenstasjoner til et lastebilnettverk i USA for et TOSIFRET ANTALL MILLIARDER KRONER!!! YES!..Det satt..

Analyser viser også at infrastrukturen er lønnsom ved større volum og at kostnaden ved å bygge opp et nettverk av hydrogenstasjoner kan reduseres betraktelig ved å bruke fleksible, små mobile og midlertidige stasjoner i en oppbygningsfase.
På frokostmøtet onsdag 15. august kl. 09 - 1015 presenterer derfor Norsk Hydrogenforum, Greenstat og Greensight en visjon for storskala utrulling av nullutslippslastebiler, drevet av nye anskaffelseskrav fra distribusjons- og transportnæringen i Norge. En «1000-lastebilers plan» kan danne basisen for storskala hydrogen-etterspørsel som lager grunnlaget for lønnsom drivstoffomsetning. Med et slikt infrastrukturgrunnlag kan vi realisere og lykkes med utfasing av fossile kjøretøy mot 2030 og sikre nullutslipp for hele veitransporten.
Samtidig gir vi deg ny innsikt om den raske utviklingen innen hydrogenteknologi til transportsektoren. Hyundai Norge vil også presentere sin andre generasjon hydrogenbil – Hyundai NEXO – som kommer i salg i Norge i september.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.