Farma

Merlin
PHO 17.08.2018 kl 23:40 2663

Det har kommet noen argumenter:

For mye går til Photocure i royalties.
Stykkprisen i Europa er for lav.

Antagelig muligens gode argumenter. Men ser vi på de senere svært lovende danske forsøkene med flexiscop og diodelaser, der man uten smerter og uten anestesi/smertestillende medikamenter, kan fjerne aggressiv overflatekreft i urinblæren poliklinisk, virker det utrolig at ikke Ipsen satser for fullt. Antagelig trengs ingen egen godkjennelse for denne behandlingen i Europa. Likevel sitter Ipsen i ro. Blærekreftpasientene mister derfor en svært moderne, lettvint, praktisk og effektiv behandling. Heller ikke i Norden har vi hørt noe mer om denne ekstremt lovende behandlingen. Begrunnelsen for at denne laserbehandlingen ikke gir smerter, er som kjent at laserstrålene virker i så kort tid at smertenervene ikke rekker å bli aktivisert.

I USA vil denne laserkombinasjonen kreve ny runde med FDA- søknader og godkjennelser. Vi har heller ikke hørt noe om en slik søknad. Hva er det som gjør at iverksettelsen av denne svært effektive behandlingen stopper opp?

https://www.tu.no/artikler/nye-lasere-fjerner-kreftsvulster-uten-innleggelse-og-narkose/435855

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.