Olje

fremogtilbake
20.08.2018 kl 22:44 10909

Kvasi,

vi "vet" at Alhamdulillah prospektet er skuffende i Senegal, der Woodside, Cairn og FAR boret FS-1 i fjor. Det sa Peter Coleman, CEO for Woodside nå nylig i forbindelse med Q2 resultatfremleggelsen deres. Det tar nok ganske sikkert også livet av Alhamdulillah prospektet på A1.

Dersom FAR og Petronas borer tørt på A2, vil nok det SANNSYNLIGVIS ta livet av resten av prospektene på A1, fordi A2 er updip av A1, og resten av dem er alle updip av Alhamdulillah basert på at vi har sett av teknisk materiale sålangt.. Med andre ord, FAR sin brønn på A2 er særdeles viktig for A1. Det kan jo selvfølgelig godt være at forståelsen av både A1 og A2 har endret seg basert på ting vi ikke har sett fremlagt sett så langt.

A4 (og A5, for den saks skyld) ligner mye mer på SOSP i Casamance (i den sørlige delen av) Senegal enn på SNE i den nordlige delen. De samme strukturene som er målet i A1 og A2 ligger mye dypere i A4 og A5, og vil ligge under olje-vann kontakten (hvis det er olje i strukturene, da). Målet for A4 og A5 vil antageligvis være tilsvarende strukturer som i SOSP, basert på det vi ser av strukturkart fra FAR. Med andre ord, det kan godt være muligheter på både A4 og A5 selv om A2 og A1 skulle være tørre. Men selvfølgelig er det mye bedre (for FAR og Petronas og) den som innehar A1 om det blir funn på A2.

Så det er helt klart, resultatet på A2 vil påvirke interessen og sjansen for APCL på A1. Det er neppe noen videre sjanse for at A1 og A4 blir farmet ut (eller for den saks skyld bli tildelt til andre av Gambia) FØR resultatet på A2 er kjent. Et mulig forbehold der kan være om farmouten fra FAR til Petronas går i vasken eller blir utsatt på grunn av den tredje partneren, Erin Energy, sin konkurs. Det er de som var den opprinnelige lisensinnehaver og de har visstnok fortsatt ubetalte avgifter og kostnader til Gambia, så det kan jo skape problemer for hele lisensen.

Det er mye som skal skje i området fremover, det kan gå riktig bra eller riktig dårlig for Gambia og oljesektoren deres. Forhåpentligvis går det bra for dem og for APCL.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.