Sjømat ‑ fiskeri og oppdrett

aksjeguru2007
23.08.2018 kl 10:53 5329

SALM:STØRSTE USIKKERHET KNYTTET TIL LUSESITUASJON ER KOSTNADER -ERVIK
Oslo (TDN Direkt): Salmar venter en krevende situasjon med hensyn til lakselus i tredje og fjerde kvartal 2018. Konsekvensene av det er større usikkerhet knyttet til kostnader.

Det sier konsernsjef Olav Andreas Ervik til TDN Direkt etter selskapets kvartalspresentasjon torsdag.

-Vi må håndtere hver merd individuelt for situasjonen er forskjellig fra merd til merd og lokalitet til lokalitet, så på enkeltmerder og enkeltlokaliteter vil vi sikkert ta ut fisk tidligere fordi vi ikke ønsker å behandle den og har mulighet til å slakte den i stedet. Noe som kan bety at vi får en god kost, men må ta ned volumet. Andre plasser må vi behandle den for å hente ut litt høyere vekt igjen, men jeg tror den største usikkerheten rundt lusesituasjonen for vår del nå er på kostnader ved å gå inn og behandle fisk, og da vet vi at vi taper tilvekst og da må vi ha fisken lengre i sjøen, sier han, og legger til at nåværende betraktninger og vurderinger av lusesituasjonen naturligvis er innlemmet i volumguidingen.

henrik.brekke@tdn.no
Redigert 21.01.2021 kl 02:57

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.