Sjømat ‑ fiskeri og oppdrett

aksjeguru2007
23.08.2018 kl 10:53 5328

SALM:"MODERAT" SYN PÅ LAKSEPRISEN FREMOVER -ERVIK
Oslo (TDN Direkt): I sommerens auksjon for nye laksekonsesjoner kjøpte Salmar tilgang til 2.132 MTB (maksimalt tillat biomasse) for 363 millioner kroner. Konsernsjef Olav Andreas Ervik sier at prisen var rundt selskapets "smertegrense" og at det i beregningsgrunnlaget for budgivningen ligger en antakelse om en "moderat" laksepris fremover.

Det sier Ervik til TDN Direkt etter selskapets kvartalspresentasjon torsdag.

-Vi er fornøyd med at vi klarte å få tak i det vi fikk tak i (av vekst red.anm.). Vi synes jo prisen er høy, det er ingen tvil om det. Den er på smertegrensen i forhold til det vi synes vi kan betale, men samtidig er grunnen til at vi kan betale den prisen at vi er i posisjon til å utnytte veksten med en gang. Den får vi utnytt allerede i år, slik at det gjør at vi kjenner risikobildet litt, sier han.

Konsernsjefen sier Salmar har et forholdsvis moderat syn på lakseprisen fremover innbakt i grunnlaget for hva selskapet var villig til å betale i auksjonen, men ønsker ikke å si nøyaktig hvilket prisnivå det er snakk om.

-Neste år har vi tro på en god utvikling, og så legger vi oss på et moderat nivå etter våre beregninger, sier han og legger til at et "moderat" nivå ikke er "60+".

henrik.brekke@tdn.no
Redigert 21.01.2021 kl 02:57

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.