Offshore

va_le
26.08.2018 kl 09:21 3820

Odfjell Drilling jakter to-tre nye rigger

Odfjell Drilling-sjef Simen Lieungh trenger mer kapasitet.

av Adrian Nyhammer Olsen
Publisert 23.08.2018 07:12
– Vi trenger et par-tre rigger til, i løpet av et års tid, sier Simen Lieungh, administrerende Odfjell Drilling til Sysla.

Han er på arrangementet Hordaland på børs, hvor de børsnoterte selskapene i fylket samles for å presentere sine firmaer.

At Lieungh nå ser etter enda flere rigger, kommer som et ledd i at Odfjell har klart å holde sine rigger i drift. Til de oppmøtte på arrangementet viste Lieungh at de har klart å beholde store ordrereserver gjennom oljekrisen.

– Da helvetet kom, besluttet vi at vi for en hver pris skulle holde riggene i gang. Ikke sett riggene i opplag, da kommer de aldri ut igjen, sa vi. Vi greide det, og vant Sverdrup og Maria. Jeg er grå i håret og har sett nedturer før, sa han i sin presentasjon.

Har behov for mer kapasitet

I slutten av april kjøpte Odfjell Drilling riggen Deepsea Nordkapp, tidligere Stena Midmax. Kjøpesummen var 505 millioner dollar.

I presentasjonen sin sa han at de blant annet ser til Kina når de skal finne ny rigg. Overfor Sysla forklarer Lieungh hvorfor de nå ser seg rundt etter enda flere til flåten sin.

– Vi har et behov for å skaffe mer kapasitet, for å betjene det arbeidsomfanget vi har tilgang på. Vi er i gang med diskusjoner med flere aktører i flere områder, som vi enten kan dele rigg med, eller skaffe nye rigger. Til og med vurderer vi nybygg, dersom det kan forsvares gjennom en kontrakt, sier han.

Han sier at de ser etter halvt nedsenkbare rigger som kan operere i krevende klima. Et eksempel på en slik rigg er Ocean GreatWhite, som er eid av Diamond Offshore, står i Malaysia og nettopp gikk av kontrakt. Den er ganske lik Deepsea Nordkapp, men mangler utstyr som kreves for norsk sokkel.

– Det er en fin rigg, men er ikke utstyrt for norsk sektor. Da må man gjøre investeringer. Det er også på agendaen, men jeg har ikke noen videre kommentar på det.

I den siste tiden har det versert rykter om at Transocean kunne kjøpe opp Odfjell Drilling. Lieungh sier at “nettopp bare er rykter”.

– Ryktene med Transocean har kommet og gått, og det finnes også andre rykter. Det kommenterer vi ikke. Vi konsentrerer oss om noe vi kan påvirke, og noen konsolideringsdiskusjon er ikke noe vi setter høyt på agendaen.

Likevel har han forståelse for at ryktene finnes.

– Vi er ikke det største selskapet, men vi har moderne, avanserte rigger i drift, så det er naturlig at det er interesse for oss. Det segmentet vi opererer i er bedre nå, det er mye aktivitet, men ikke et kjemepestort marked. De som har tilgang til kundene har en bedre posisjon enn andre, sier Lieungh.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.